Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Gå, cykla eller välj andra färdsätt i första hand

    Just nu är SL-trafiken till för dem som absolut måste resa. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Rabatt för studenter över 20 år

Du som har fyllt 20 år och studerar till minst 75 procent under en hel termin på universitet, högskola, komvux eller annan utbildning som är berättigad till studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN) har rätt att använda SL:s biljetter för studenter. Du måste alltid ha med dig id-kort och en giltig studentlegitimation med SL:s logotyp på när du reser med studentrabatt.

Rabatt på (nästan) alla biljetter

Du som uppfyller villkoren och har en godkänd studentlegitimation kan använda alla SL-biljetter som finns i priskategorin pensionär, student, ungdom.

De biljetter du inte får använda som vuxen student är de som finns för skolungdom under 20 år: skolbiljetter (inklusive terminsbiljetter) och fritidsbiljetter. 

Du måste kunna legitimera dig

På begäran av SL-personal ska du som använder studentbiljetten kunna visa upp id-kort och giltig studentlegitimation med SL:s logotyp. De studentlegimationer som ger rabatt är Mecenatkortet och Studentkortet. Båda dessa går att ladda ner som app. 

Tänk på att du måste ha en giltig studentlegitimation under hela tiden som SL-biljetten gäller. Det räcker inte att studentlegitimationen var giltig när du köpte biljetten. Går legitimationen ut under terminen, måste du skaffa en ny för att kunna fortsätta använda din studentbiljett.

Bara SL:s logotyp på kortet ger rabatt

Vissa studentlegitimationer har en symbol för studentrabatt som ser ut som en bok med hjul under. Har kortet bara den symbolen uppfyller du inte villkoren för studentpris hos SL. 

Uppfyller du inte SL:s krav för att få resa till rabatterat pris, måste du använda biljetter för vuxna.