Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Gå, cykla eller välj andra färdsätt i första hand

    Just nu är SL-trafiken till för dem som absolut måste resa. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Tillgängligheten i SL-trafiken - teckenspråksfilm

Den här filmen handlar om tillgängligheten i SL-trafiken för dig som har en funktionsnedsättning.

I stora delar är SL-trafiken tillgänglig för dig som har en funktionsnedsättning. Tanken är att du som kan ta dig till en hållplats eller station också ska kunna resa med den allmänna kollektivtrafiken.

Det finns skyltar ombord på nästan alla våra fordon där du kan se vilken nästa station är och vid hållplatserna finns det antingen digitala skyltar eller tidtabeller där du kan se vilka tider du kan åka från hållplatsen.

Det finns en del skriven störningsinformation i skyltar på stationerna och hållplatserna, men eftersom alla stationer inte har elektroniska skyltar går det inte alltid att hitta störningsinformation på stationen. Om du vill veta om bussen, båten eller tåget är försenat och inte hittar någon skriven information så kan du titta under Trafikläget som ligger på startsidan på sl.se. Där står det mer om störningarna i trafiken.

Vill du veta mer om tillgängligheten på just den resa du ska åka kan du ringa SL:s tillgänglighetsnummer. Där svarar personal som är utbildade i tillgänglighet och som kan berätta mer detaljerat om hur tillgängligheten på resan ser ut. Tillgänglighetsnumret är 020 120 20 22. Du kan också skicka sms till telefonnummer 070 256 46 81 eller mejla på adressen tillganglighet@sl.se.