Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Gå, cykla eller välj andra färdsätt i första hand

    Just nu är SL-trafiken till för dem som absolut måste resa. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Avstängningar på Roslagsbanan - teckenspråksfilm

Den här filmen berättar om avstängningarna på Roslagsbanan sommaren 2020.

Roslagsbanan har två avstängningar i sommar: Dels en på Kårstalinjen mellan Täby kyrkby och Kårsta under perioden 11 juni - 12 december och dels en på Österskärslinjen mellan Åkers Runö och Österskär under perioden 6 augusti - 15 augusti. Sök din resa på sl.se eller i appen för att hitta bästa alternativet för dig.

Under avstängningen på Kårstalinjen går tågen bara till Täby kyrkby och vänder. Ersättningsbussarna går till och från Täby kyrkby. Utöver ersättningsbussarna finns det även alternativa resvägar med ordinarie busslinjer.

Under avstängningen på Österskärslinjen vänder tågen vid Åkers Runö och du kan i stället resa med ersättningsbuss 28M på resterande sträcka ut mot Österskär.

Sommaren 2020 sker det flera arbeten som leder till avstängningar i kollektivtrafiken, det är inte bara avstängningar på Roslagsbanan. SL sätter in ersättningstrafik och sommartidtabellen förstärks på vissa linjer, men SL och Folkhälsomyndigheten uppmanar till att undvika kollektivtrafiken i så hög grad det går, för att minska smittspridningen av covid-19. Det viktigaste i sommar är att vi alla hjälps åt att hålla kollektivtrafiken så tom som möjligt, så att de som inte har något annat val än att resa med SL kan göra det.