Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Gå, cykla eller välj andra färdsätt i första hand

    Just nu är SL-trafiken till för dem som absolut måste resa. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Avstängning på Gröna linjen - teckenspråksfilm

Den här filmen berättar om avstängningen på sträckan Globen - Gullmarsplan på tunnelbanans gröna linje under sommaren 2020.

Från den 22 juni och fram till och med den 16 augusti går inga tåg på Gröna linjen mellan Globen och Gullmarsplan, på grund av arbetena med att bygga ut tunnelbanan. Under denna period går tunnelbanans linje 19 bara mellan Hagsätra och Globen. Tågen på linje 17 från Skarpnäck och linje 18 från Farsta strand går med tätare trafik under rusningstid och stannar som vanligt vid Gullmarsplan.

Undvik att resa via Gullmarsplan om du kan välja en annan väg. Flera av busslinjerna från stationerna längs Hagsätra-grenen går till närliggande knutpunkter. SL förstärker också trafiken med en ny tillfällig busslinje som går mellan Högdalen och Cityterminalen. Den heter 169C och går var tionde minut på vardagar mellan cirka klockan 06.30 och 21.00. Bussen går i båda riktningarna via hållplatserna: Cityterminalen – Sockenplan – Svedmyra – Postiljonsvägen – Söråkersvägen (Stureby) – Örbyleden – Bandhagen – Bäckahagens skola – Sjösavägen – Skebokvarnsvägen – Högdalen. I Cityterminalen avgår buss 169C från hållplats C (utgång genom gate B).

En del av busslinjerna som går från stationerna längs Hagsätra-grenen har fått förstärkt trafik i form av fler avgångar. Det finns också bussar på stand by som kan sättas in när belastningen på en specifik avgång eller linje blir för hög.

Natt mot lördag och söndag ersätts tunnelbanan mellan Hagsätra och Globen av nattbuss 195 mellan Hagsätra och Gullmarsplan cirka klockan 01–06. Bussarna går ungefär varje kvart fram till cirka klockan 03:45, därefter halvtimmestrafik.

Sommaren 2020 sker det flera arbeten som leder till avstängningar i kollektivtrafiken, det är inte bara avstängt mellan Gullmarsplan och Globen. SL sätter in ersättningstrafik och sommartidtabellen förstärks på vissa linjer, men SL och Folkhälsomyndigheten uppmanar till att undvika kollektivtrafiken i så hög grad det går, för att minska smittspridningen av covid-19. För att det inte ska bli för trångt vid Gullmarsplan och Globen samt på Tvärbanan behöver vi alla hjälpas åt. Välj ett annat färdsätt om du kan eftersom resor med kollektivtrafiken bör undvikas. Måste du trots allt resa kollektivt: håll avstånd, undvik rusningstid och vänta på nästa buss eller tåg om det blir för fullt.