Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Gå, cykla eller välj andra färdsätt i första hand

    Just nu är SL-trafiken till för dem som absolut måste resa. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Hitta din resväg - teckenspråksfilm

Den här filmen handlar om hur du själv kan söka fram en resväg med hjälp av webbplatsen eller appen.

Du kan söka och planera din resa på sl.se eller i appen SL-Reseplanerare och biljetter.

I till- och från-rutorna kan du ange var du är och vart du vill resa. Det går att antingen fylla i adresser eller hållplatsnamn och du kan även fylla i vilken tid du vill resa.

Om du trycker på ”Fler val” kan du också fylla i fler inställningar som rör din resa. Det kan till exempel vara om du vill åka via någon särskild hållplats, om du inte vill behöva gå så långt, eller om du vill åka med något särskilt färdmedel. 

Om du bara vill titta när det går att åka från din hållplats, kan du söka på ”Nästa avgång”. Då ser du när nästa buss, båt eller tåg ska gå.

Föredrar du att titta i tidtabellen för att se alla avgångar, går det att hitta alla SL:s tidtabeller under ”Reseinfo” på sl.se. Det finns också tidtabeller på skyltar vid hållplatserna.

Om det är några planerade trafikstörningar, som byggarbeten som påverkar hur linjerna går, så står det i appen när du söker fram din resa.

Sker det ett oförberett stopp så kan du ibland se det när du söker din resa, men det är inte alltid som informationen hinner komma till reseplaneraren. Då kan du i stället hitta den i trafikläget på sl.se.

Är det förseningar och du behöver hjälp att hitta en alternativ färdväg kan du ringa SL:s kundtjänst på telefonnummer 08 600 10 00.