Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Gå, cykla eller välj andra färdsätt i första hand

    Just nu är SL-trafiken till för dem som absolut måste resa. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

SL:s olika biljetter - teckenspråksfilm

SL har olika sorters biljetter för att passa resenärernas olika behov. De kan delas in i tre grupper: enkelbiljetter, periodbiljetter och kombinationsbiljetter. De flesta biljetterna sparas på ett SL Access-kort.

Numera kan du också köpa en 24-timmarsbiljett eller en 72-timmarsbiljett med appen SL Reseplanerare och biljetter. Det nämns inte i filmen eftersom den möjligheten inte fanns när filmen spelades in.

Enkelbiljetter passar bäst för dig som reser lite mer sällan. En enkelbiljett gäller i 75 minuter från den stund du köper biljetten.

Du kan köpa de här biljetterna med reskassan, som är pengar du laddar på ditt SL Access-kort. Använder du reskassan läser du av ditt kort mot kortläsarna som finns på bussarna, i spärrarna vid tunnelbana och pendeltåg, och på stolpar i övrig spårtrafik.

Du kan också köpa enkelbiljett med din mobiltelefon via en app som heter SL Reseplanerare och biljetter, som du hämtar i Appstore eller Googlebutiken.

Enkelbiljetter säljs också i automater och av spärrpersonalen på tunnelbanestationer och pendeltågsstationer, och du kan köpa dem som engångskort i vissa kiosker och återförsäljare.

Periodbiljetter finns i flera varianter, från 24 timmar upp till ett helt år och passar dig som reser mycket under en bestämd tid. Alla periodbiljetter sparas på ett SL Access-kort som du läser av på kortläsarna ombord på bussen och båten, vid spärren eller på stolparna med kortläsare som finns utmed tåg- och spårvagnslinjer utan spärrar och vid en del pendelbåtsbryggor.

Det finns också kombinationsbiljetter som gäller för resor med både SL-trafiken och UL-trafiken i Uppsala län, eller som inkluderar entré till Arlanda flygplats.

Du hittar information om priser på alla biljetter under Köpa biljett på sl.se. Där kan du också fylla på reskassa och förköpa periodbiljetter som du sedan hämtar i en automat.