Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Håll avstånd och fortsätt undvika SL-trafiken

    Gå, cykla eller välj andra färdsätt i höst. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr {{product.PricePerMonth}} Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Biljettpriser och rabatter - teckenspråksfilm

Den här filmen handlar om biljettpriser och den rabatt du kan få om du är pensionär, student eller ungdom.

I SL-trafiken får du rabatt på biljettpriset om du är pensionär, student med studentlegitimation eller barn och ungdom under 20 år. Övriga betalar ordinarie vuxenpris.

För skolungdomar under 20 år finns ett biljettsortiment med extra rabatt. De här biljetterna får du bara använda om du är under 20 år eller om du fyller 20 medan biljetten gäller.

Vill du resa för det rabatterade priset för pensionärer, student och ungdom måste du i vissa fall kunna bevisa att du har rätt att göra det. Du behöver inte visa upp intygen när du köper biljetten, men du måste kunna visa det om det blir en biljettkontroll.

  • Är du pensionär eller förmånstagare och yngre än 65 år behöver du ett intyg från Pensionsmyndigheten eller Försäkringskassan. Intygen heter ”Pensionärsintyg” respektive ”Intyg för förmånstagare”. Saknar du ett sådant intyg, har du inte den typ av pension som ger rätt till den här rabatten.
  • Är du student på en eftergymnasial utbildning behöver du ha vanlig legitimation plus en studentlegitimation med SL:s logotyp.
  • Är du ungdom och nära 20 år är det bra att ha legitimation som visar att du har rätt att resa till det rabatterade priset.