Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Pendeltågsstationerna Stockholm City och Stockholm Odenplan är stängda. Stationernas rulltrappor kan inte köras på ett säkert sätt. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Spårväg Citys tillgänglighet

Spårväg City går just nu mellan Kungsträdgården och Waldemarsudde, men så småningom ska spårvägen gå fram till T-Centralen och då får linjen nya, bredare vagnar. Därför pågår anpassningar till det här redan nu.

Så här ser det ut med tillgängligheten på spårvägen till Djurgården, Spårväg City. Eftersom det pågår arbeten på linjen, kan det bli förändringar när det gäller hållplatsernas utformning och tillgänglighet. Sidan uppdateras vartefter.

Komma på och av spårvagnen

De flesta av Spårväg Citys hållplatser och spårvagnsgolv är i samma nivå och nära varandra. En nivåskillnad finns på hållplatserna Nybroplan, Djurgårdsbron och Bellmansro. Ombord på spårvagnen finns en flyttbar ramp. Personalen ombord lägger ut rampen för dig som behöver den för att komma på eller av spårvagnen.

Spårvagnen delar flera hållplatser med bussar, så kallade kombinationshållplatser. Den främre delen av hållplatserna är anpassad för bussar, som har ett lägre insteg. Den bakre delen är anpassad till spårvagnen. Spårvagnen stannar bara på sin del av hållplatsen.

Kombinationshållplatser är:

  • Kungsträdgården
  • Nybroplan
  • Styrmansgatan
  • Djurgårdsbron
  • Nordiska museet
  • Liljevalchs/Gröna lund
  • Skansen 

För att spårvagnen ska stanna där du vill kliva av, behöver du trycka på stoppknappen ombord, "plinga". Alltså, precis som på bussen.

På tider när inte så många reser kan du behöva trycka på en knapp för att öppna dörren. Knappen hittar du mitt på dörren.

Det finns konduktör ombord och vissa tider även servicevärdar som kan assistera dig vid hållplatsen och på spårvagnen. 

Information som hörs ombord och vid hållplatsen

Spårvagnen har elektroniskt informationssystem med automatiska utrop. 

Informationsskyltarna på hållplatserna har automatiska utrop. 

Skyltar på hållplatserna och tåget

Ombord på tåget finns automatiska skyltar som visar vart spårvagnen går och vad nästa stopp heter. 

På hållplatsen hittar du elektroniska skyltar som visar när nästa tåg går. Skyltarna kan också visa information om störningar. 

Du hittar också informationstavlor med tidtabeller och annan tryckt information på hållplatsens anslagstavlor.

Märkta gångstråk och ledsagning

De nya och ombyggda hållplatserna har märkta gångstråk och varningsstråk längs med kanten, men saknas på hållplatserna vid Nybroplan, Styrmansgatan, Djurgårdsbron och Nordiska museet.

Det finns ledsagning vid Nybroplan och till och från tunnelbanan. Beställ ledsagning på telefonnummer 020 120 20 22 minst 30 minuter innan du ska resa.

Museispårvagnar

På samma spår går även Djurgårdslinjen 7N med museispårvagnar, alltså gamla spårvagnar. Dessa spårvagnar är inte tillgänglighetsanpassade.