Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Tillgängligheten på linje 85

Linje 85 går mellan Söder Mälarstrand, Klara Mälarstrand och Stadshuskajen.

Pendelbåtarna på linjen är gamla färjor som har blivit ombyggda för att vara mer tillgängliga. Nu har de stora utrymmen ombord, anpassade ramper och information i både skyltar och högtalare. 

Komma på och av båten

Du kommer på och av båten med hjälp av en landgång. Den fungerar som en ramp. Landgången har ordentliga handräcken och är särskilt anpassad för rullstolar.

Eftersom landgången är bågformad har den i sig en ganska brant lutning. Om du har svårt att använda den bågformade landgången så finns det också platta landgångar ombord som kan vara enklare att använda.

Om du känner dig osäker så finns det alltid personal på plats som kan hjälpa dig.

Vid Klara Mälarstrand så lägger färjan till vid en flytande brygga. Det gör att nivåskillnaden mellan båten och bryggan inte blir lika stor om det är lågt vatten.

Information i skyltar

Alla bryggor längs med linje 85 har elektroniska skyltar. Där finns en lista över de fyra kommande färjorna som ska lägga till vid bryggan. 

Det finns även elektroniska skyltar ombord på nästan alla båtar som kör på linje 85. Där står nästa brygga som båten kommer att lägga till vid. 

Information i högtalare

På bryggorna kan du få trafikinformationen uppläst om du trycker på uppläsningsknappen. Den är markerad med punktskrift. 

När du är ombord på båten så ropar personalen ut nästa hållplats i högtalarsystemet.

Tillgänglighet ombord på färjan

Du har gott om utrymme när du tar dig runt ombord på båten och dörröppningarna är minst 90 centimeter breda. Det finns manuella ramper till trösklarna ombord.

Färjan har tjugo sittplatser längs med väggarna och fem platser som är särskilt avsedda för rullstolar där du kan spänna fast rullstolen under färden.

Du kommer alltid på och av båten via framdelen av båten. För att komma till uteplatserna bak på båten måste du komma över en tröskel. 

Personalen ropar ut namnet på nästa brygga i högtalarsystemet. Du kan också läsa vilken som är nästa brygga på båtens elektroniska skyltar.

Tillgänglighet på bryggorna

Alla bryggor ligger i gatunivå. Stadshuskajens brygga ligger en bit nedanför trottoaren, men där finns en ramp som du kan använda för att ta dig ner.

Det finns inga sittplatser vid Söder Mälarstrand. Om du behöver sitta ner när du väntar så finns det bänkar några meter från bryggan.

Ledsagning

Du kan inte få ledsagning från någon av bryggorna längs linje 85.