Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Gå, cykla eller välj andra färdsätt i första hand

    Just nu är SL-trafiken till för dem som absolut måste resa. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Inlines, skateboard, sparkcykel, segway och andra sportredskap på hjul

När du åker med SL-trafiken får du inte ha på dig eller använda inlines, eller andra rullskridskor, kickbikes, skateboard eller andra sportredskap på hjul. Självklart får du ta med dig dessa saker.

I tunnelbanan, på pendeltågen och bussarna får du inte ha rullande saker under fötterna. Skälet är helt enkelt säkerheten för dig och alla andra som åker med SL. Även om du är hur bra som helst på att åka, kan en oväntad situation lätt orsaka en olycka, som att du av misstag åker ner på spår eller nerför trappor om det är mycket folk i rörelse.

Du kan också skrämma andra människor om du kommer i hög fart.

Alla typer av rullande sportredskap och rullande leksaker omfattas av regeln, som till exempel rullskridskor/inlines, rullskidor, sparkcyklar, elsparkcyklar, kickbikes, enhjulingar, skateboard och longboard.

Förbudet gäller både ombord på bussar och tåg, och i biljetthallar, perronger och förbindelsegångar på och kring stationer.

Förbudet gäller inte barnvagn och rullande hjälpmedel som rullator och rullstol. 

Du får aldrig ha med dig stora, rullande sportredskap som du inte kan bära i handen eller i en väska, som till exempel en segway. För cyklar och elsparkcyklar finns speciella regler, läs mer om dessa via länken nedan. 

Var rädd om dig själv och andra och bär dina rullande sportredskap/leksaker i handen eller i en väska när du reser med SL-trafiken.