Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Pendelbåtar

Det finns båtar som ingår i SL-trafikens linjenät och du använder samma biljetter som i övrig trafik. Tiderna får du när du planerar din resa här på sl.se. Skärgårdstrafiken med Waxholmsbolaget kan du läsa mer om längre ner på den här sidan.

Linje 80

Linje 80 går mellan Frihamnen och Nybroplan, via Dalénum (Lidingö) - Nacka strand - Blockhusudden (vissa tider) - Kvarnholmen (Nacka) - Finnboda (Nacka) - Saltsjöqvarn (Nacka) - Allmänna gränd (Djurgården).  

Du kan ta med dig cykel på båten i mån av plats. 

Du hittar tidtabellen för linje 80 när du använder den vanliga tidtabellssökningen. Du får också resor med linje 80 när du använder "Sök resa" på startsidan. 

Det finns ingen realtidsvisning för den här linjen. 

Fäll upp semaforen när du ska resa

Semaforen, den runda fällbara "skylten" på bryggan, ska vara uppfälld i lodrätt läge när du väntar på båten. Det är en signal till befälhavaren att någon vill stiga på. Fäll ner semaforen när båten lägger till, innan du kliver ombord.

Semaforer finns inte vid NybroplanNacka strand eller Frihamnen; dit går båten i alla fall!

Linje 82 Djurgårdsfärjan

Djurgårdsfärjan går mellan Räntmästartrappan/Slussen och Allmänna gränd på Djurgården, via Skeppsholmen

Du kan ta med dig cykel på båten i mån av plats men eftersom Djurgårdsfärjan är en linje som många reser med händer det att du inte får plats att ta med cykeln ombord. 

Du hittar tidtabellen för linje 82 när du använder den vanliga tidtabellssökningen. Du får också resor med linje 82 när du använder "Sök resa" på startsidan. 

Det finns ingen realtidsvisning för den här linjen. 

Färjan stannar inte alltid vid Skeppsholmen

Du som reser till Skeppsholmen ska säga till personalen på Djurgårdsfärjan när du kommer ombord. Du som reser från Skeppsholmen ska visa att du står och väntar på färjan. Det gör du genom att trycka på knappen på stolpen vid hållplatsen. Semaforen ger då ifrån sig ett blinkande ljus så att personalen på färjan ser att du vill åka med.

Linje 89 Ekerö - Stockholm

Linje 89 går mellan Tappström och Klara Mälarstrand, via Kungshättan, Ekensberg, och Lilla Essingen. 

Det går bra att ta med cykel på båten i mån av plats. 30 cyklar får plats ombord den isfria tiden, 10 cyklar på den båt som går då det är is i Mälaren.  

Det finns kafeteria ombord som drivs av rederiet som kör båtarna. 

Beställ båten från Kungshättan

Vill du kliva på båten vid Kungshättan på Kungshatt, behöver du beställa det i förväg. Det gör du genom att skicka ett sms till 076 550 42 86 senast två timmar före din resa. Skriv "Kungshättan" och vilken avgång du ska resa med, till exempel "Kungshättan 07.35". Det kommer ingen bekräftelse på sms:et. Vill du kliva av vid Kungshättan behöver du säga det till personalen när du kliver ombord på båten. 

Du hittar tidtabellen för linje 89 när du använder den vanliga tidtabellssökningen. Du får också resor med linje 89 när du använder "Sök resa" på startsidan. 

Än så länge finns ingen realtidsvisning för den här linjen. 

Waxholmsbolaget

Skärgårdstrafiken med Waxholmsbolagets båtar finns med i reseplaneraren. Vill du ha hela tidtabeller för en rutt, hittar du det på Waxholmsbolagets webbplats.

Flera SL-biljetter gäller på Waxholmsbolagets båtar under låsäsong. Läs mer om det nedan under rubriken "Res med båt i skärgården på SL-biljetten".