Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Pendelbåtar

Det finns båtar som ingår i SL-trafikens linjenät och du använder samma biljetter som i övrig trafik. Tiderna får du när du planerar din resa här på sl.se.

Linje 80 (Sjövägen)

Linje 80 går mellan Frihamnen och Nybroplan, via Dalénum (Lidingö) - Nacka strand - Blockhusudden (vissa tider) - Kvarnholmen (Nacka) - Finnboda (Nacka) - Saltsjöqvarn (Nacka) - Allmänna gränd (Djurgården).  

Tidtabell hittar du om du söker på 80 i tidtabellssökningen eller använder "Sök resa" på startsidan. Det finns ingen realtidsvisning för den här linjen. 

Resa med linje 80

Semaforen, den runda fällbara "skylten" på bryggan, ska vara uppfälld i lodrätt läge när du väntar på båten. Det är en signal till befälhavaren att någon vill stiga på. Fäll ner semaforen när båten lägger till, innan du kliver ombord.

Semaforer finns inte vid NybroplanNacka Strand samt Frihamnen; dit går båten i alla fall!

Linje 82 Djurgårdsfärjan

Djurgårdsfärjan går mellan Räntmästartrappan/Slussen och Allmänna gränd på Djurgården, via Skeppsholmen

Tidtabell hittar du om du söker på 82 i tidtabellssökningen eller använder "Sök resa" på startsidan. Det finns ingen realtidsvisning för den här linjen. 

Linje 85 Riddarfjärdslinjen

Linje 85 går Klara Mälarstrand - Riddarholmen - Söder Mälarstrand - Kungsholmstorg, och omvänt. 

Reser du från Söder Mälarstrand finns det alltså båtar som går till både Kungsholmstorg och till Riddarholmen/Klara Mälarstrand, så titta så att du kliver på båten mot rätt brygga. 

Linje 85 går en gång i halvtimmen åt vardera hållet, så på Söder Mälarstrand finns det alltså fyra avgångar i timmen.

  • Måndag till fredag går båten från klockan 06.30 till klockan 19.30.
  • Lördag, söndag och helgdag går båten från klockan 09.30 till klockan 19.30. 

Tidtabell hittar du om du söker på 85 i tidtabellssökningen eller använder "Sök resa" på startsidan. Än så länge finns ingen realtidsvisning för den här linjen. 

Linje 89 Ekerö - Stockholm

Från måndagen den 3 april trafikerar pendelbåtarna Tappström igen.

Linje 89 går mellan Tappström och Klara Mälarstrand och stannar vid alla ordinarie hållplatser längs sträckan. Under vintern, när det ligger is i Tappströmskanalen, går båten från Jungfrusund i stället för från Tappström. 

Linje 89 går helgfri måndag till fredag och har två avgångar från Tappström på morgonen och en på eftermiddagen, samt en avgång från Klara Mälarstrand på morgonen och två på eftermiddagen. 

Det går bra att ta med cykel på båten i mån av plats. 30 cyklar får plats ombord den isfria tiden, 10 cyklar på den båt som går då det är is i Mälaren.  

Beställ båten från/till Kungshättan

Vill du kliva på eller av båten vid Kungshättan på Kungshatt, behöver du beställa det i förväg. Det gör du genom att skicka ett sms till 076 550 42 86 senast klockan 18:00 dagen före din resa. Skriv "Kungshättan" och vilken avgång du ska resa med, till exempel "Kungshättan 07.35".  

Tidtabell hittar du om du söker på 89 i tidtabellssökningen eller använder "Sök resa" på startsidan. Än så länge finns ingen realtidsvisning för den här linjen. 

Waxholmsbolaget

Skärgårdstrafiken med Waxholmsbolagets båtar finns med i reseplaneraren. Vill du ha hela tidtabeller för en rutt, hittar du det på Waxholmsbolagets webbplats.

SL:s biljetter gäller vanligtvis inte i Waxholmsbolagets trafik men under våren och hösten 2018 pågår ett försök där du kan använda vissa SL-biljetter för att resa med Waxholmsbolaget. Försöket pågår under dessa datum: 

  • 9 januari - 29 april 2018
  • 3 september - 9 december 2018

Försöket gäller inte för alla SL:s biljetter. Här kan du läsa mer om försöket och om vilka biljetter som du kan resa med.