Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Gå, cykla eller välj andra färdsätt i första hand

    Just nu är SL-trafiken till för dem som absolut måste resa. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Att arbeta nära spår

Stockholmsregionen växer snabbt. I och med det vill många bygga i närheten av SL:s spår och övriga anläggningar. Det är viktigt att dessa arbeten samordnas med Region Stockholm så att de kan utföras utan risk för påverkan på kollektivtrafiken.

Region Stockholm ansvarar för den upphandlade kollektivtrafiken i Stockholms län, och SL är därmed en del av Region Stockholm.

Vilka arbeten kräver samordning med Region Stockholm?

Region Stockholm ansvarar för den upphandlade kollektivtrafiken i Stockholms län, och SL är därmed en del av Region Stockholm. Region Stockholm samordnar alla arbeten i närheten av kollektivtrafiken, det kan handla om privatpersoner, företag, myndigheter eller kommuner.

Vilket avstånd från anläggningen som krävs beror på arbetets art samt förhållanden på platsen. Generellt samordnas alla arbeten inom 50 meter från kollektivtrafikanläggningen, men till exempel vid sprängarbeten kan detta avstånd vara längre. Ta alltid kontakt med Region Stockholm om du är osäker på om en aktivitet kan komma att påverka kollektivtrafiken.

Region Stockholms roll

Syftet med Region Stockholms samordning är att:

  • Skydda kollektivtrafikanläggningen
  • Se till att trafiken går enligt tidtabell
  • Skapa en säker och trygg kollektivtrafik

Hantering av projekt nära kollektivtrafiken

Planerar du ett arbete i närheten av SL:s spåranläggning eller ett arbete som på ett eller annat sätt kan komma att påverka kollektivtrafiken? Detta dokument beskriver vad du behöver göra och hur Region Stockholm hanterar din förfrågan, steg för steg.

Processbeskrivning (pdf som öppnas som nytt fönster).

Kontakt

E-post bygga@sl.se
Mer information finns på sll.se/bygga