Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
 • Gå, cykla eller välj andra färdsätt i första hand

  Just nu är SL-trafiken till för dem som absolut måste resa. Läs mer »

 • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

 • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

SL:s närvaro i sociala medier

SL finns på Facebook och Instagram och här kan du nå oss dygnet runt på årets alla dagar. Här är några saker att tänka på när du skriver till oss eller kommenterar något.

För en öppen och givande dialog där alla ges tillfälle att höras, ber vi dig följa dessa regler:

 • Du är välkommen med kritik och klagomål i syfte att göra saker bättre.
 • Kommentarer eller innehåll som är grovt kränkande eller innebär hot, personangrepp eller uppmanar till brott tas omedelbart bort. Personer som vid upprepade tillfällen skriver sådant kan bli blockerade utan förvarning. Grova hot och uppmaningar till brott rapporteras till Facebook och polisen.
 • Inlägg som innehåller personuppgifter, riskerar skada en enskild person eller som inkräktar på den personliga integriteten tar vi bort med hänvisning till dataskyddsförordningen (GDPR). Du kan skicka sådan information till oss i ett meddelande i stället. Sekretessklassat material tar vi också bort.
 • Vi kommer även att ta bort spam, reklam och marknadsföring för företag och organisationer och kommersiella budskap för tjänster eller produkter som inte är kopplade till SL. Vi tar också bort inlägg och kommentarer som utan skälig grund syftar till att misskreditera eller skada SL:s medarbetare, samarbetsparter eller enskilda personer utanför SL.
 • Tänk på att SL är en myndighet och att det du skriver till oss på sociala medier blir allmän handling. Samma regler gäller här som om du hade skickat ett brev till vårt kontor.
 • På Facebook gäller samma regler som Facebook upprättat med dig i användaravtalet. Samma regler gäller för Instagram, som är en produkt som Facebook tillhandahåller. 
 • Du får ladda upp egna bilder och filmklipp på Facebook men måste ha upphovsrätten till det material du publicerar. Vi förbehåller oss rätten att ta bort bilder och filmklipp i de fall där någon annan har upphovsrätt eller där det är sannolikt att personer som förekommer inte har gett sitt medgivande till publicering.

Om du har ett ärende till kundtjänst som är mer personligt och du vill ha direktdialog - chatta med oss i stället eller ring på 08-600 10 00. Lämna aldrig ut personuppgifter som personnummer eller telefonnummer på sociala medier.