Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Sista dagen för resor med sommarens ungdomsbiljetter

I dag är den sista dagen som sommarens ungdomsbiljetter är giltiga. Från och med den 10 augusti behöver du som har rest med ungdomsbiljetten köpa ett nytt kort för att kunna resa med SL-trafiken.

Biljetterna skickades ut till barn eller ungdomar som går i skolan i Stockholms län och till sommaren gick ut:

  • årskurs 6-9 i grundskolan, grundsärskolan eller sameskolan,
  • årskurs 6-10 i specialskolan, samt
  • årskurs 1 och 2 i gymnasieskolan eller gymnasiesärskolan.

Efter den 9 augusti är ungdomsbiljetterna inte längre giltiga att resa med, utan från och med den 10 augusti måste du ha en ny biljett för att kunna resa med SL-trafiken.

Höstterminsbiljetterna börjar gälla den 10 augusti

Om du vill köpa en ny periodbiljett, går det redan nu att köpa höstterminsbiljetterna som börjar gälla så snart ungdomsbiljetterna gått ut. Alla som är under 20 år får resa med höstterminsbiljetter.

Det finns två sorters höstterminsbiljetter, skolbiljett och fritidsbiljett. Skolbiljetten gäller under vardagar från klockan 04.30 till klockan 19.00.

Höstterminens fritidsbiljett gäller under vardagskvällar efter klockan 16.00 till och med klockan 04.30 och dygnet runt under helger och lov.

Du kan kombinera båda biljetterna om du behöver kunna resa när du vill med SL-trafiken.

Eftersom fritidsbiljetten gäller dygnet runt under loven, kan du åka med biljetten under både vardagar och helger och under hela dygnet från att biljetten börjar gälla den 10 augusti.

Du som får skolbiljetten från din skola

En del ungdomar i Stockholms län får en skolbiljett från sin skola. Då behöver du ha hämtat ut den för att kunna resa i SL-trafiken. Om du får din skolbiljett senare än den 10 augusti, behöver du tills vidare köpa en annan biljett att resa med. Du kan till exempel köpa en fritidsbiljett, som gäller dygnet runt mellan den 10 och 31 augusti och resa med den tills skolstarten. Du kan även köpa en 7-dagarsbiljett.