Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Tvärbanan och Nockebybanan: SL-stolparna blir kvar

Sedan i juni 2016 måste du som reser med Tvärbanan och Nockebybanan läsa av din biljett mot SL-stolpen som finns på plattformen vid varje hållplats. SL-stolparna har ingått i ett test av ny metod för avläsning av biljetter på lokalbanorna som nu införs permanent.

Det betyder att du som reser med Tvärbanan och Nockebybanan måste ha köpt och läst av din biljett innan du kliver ombord. Du kan köpa biljett via mobilen, i en SL-automat, på SL Center eller hos något av SL:s försäljningsställen.

Du som har ett SL Access-kort laddat med reskassa, betalar din resa genom att blippa kortet mot SL-stolpen. Du kan däremot inte ladda på mer reskassa på kortet vid stolpen.

Sedan juni 2016 går det inte att köpa biljetter ombord på Tvärbanan och Nockebybanan.

App- och sms-biljett

Enkelbiljetter som du köper via sms eller med appen "SL" går inte att läsa av mot SL-stolpen, utan dessa biljetter är giltiga direkt efter köp. Tänk på att du måste ha köpt din app- eller sms-biljett innan du kliver ombord för att inte behöva betala en tilläggsavgiften vid en kontroll. 

Jag har en giltig periodbiljett, måste jag ändå blippa?

Genom att läsa av biljetten bidrar du till statistiken som vi använder för att på bästa sätt planera trafiken utifrån hur många som reser.