Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Så förändras trafiken söndag 10 december

Nu byter vi tidtabell och i den ingår en del förändringar av trafiken.

Många linjer får fler avgångar och några får färre. Några linjer byter namn eller linjesträckning. Den nya tidtabellen hittar du på här på sl.se, men du kan också hämta tidtabellshäften på SL Center eller beställa från kundtjänst, telefonnummer 08 600 10 00.

Här hittar du de större förändringarna i vintertidtabellen. Busstrafiken är uppdelad utifrån område.

Pendeltåg

Pendeltågstrafiken får en generell utökning av turtätheten genom 15-minuterstrafik under större delen av dygnet på samtliga grenar utom Nynäsbanan. Det blir tätare trafik på knutpunkter under hög- och mellantrafiken och längre tid kommer att räknas som högtrafik jämfört med 2017. Samtidigt införs snabbtåg som inte stannar vid alla stationer på sträckan och samtliga pendeltågslinjer byter även linjenummer.

Tunnelbana

Mindre förändringar i tidtabellen görs för att fördela kapaciteten dit behovet är störst. Ett exempel på en sådan förändring är att ett antal avgångar, som tidigare utgått från Liljeholmen under eftermiddagsrusning, förlängs och istället startar vid Telefonplan.

Roslagsbanan

I samband med att det blir en ny tidtabell så börjar tågen återigen rulla på Roslagsbanans Österskärsgren och det blir full trafik på Kårstagrenen. Tidtabellen kommer i stort sett vara densamma som innan avstängningen. Dessutom öppnar hela den ombyggda stationen Roslags Näsby.

Nya perronger i Roslags Näsby

När Roslags Näsby öppnar igen så går tågen från de nya perrongerna. För dig som ska resa norrut mot Kårsta och Österskär går tågen från spår 1 och 2 vid den västra perrongen. För dig som ska resa söderut mot Stockholms östra går tågen från spår 3 och 4 vid den östra perrongen.

Saltsjöbanan

På Saltsjöbanan sker inga större förändringar, men från och med den 10 december kommer snabbtågen att stanna vid Sickla på morgonen, vilket ger förbättrade möjligheter att byta till Tvärbanan där.