Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Gå, cykla eller välj andra färdsätt i första hand

    Just nu är SL-trafiken till för dem som absolut måste resa. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

4–31 juli: Inga spårvagnar mellan Johannesfred och Solna station

Du kan i stället resa med buss 22B som går mellan Alvik och Solna station. Det gör att vi kan fortsätta bygga ut Tvärbanan mot Helenelund och göra stora arbeten under den tid på året då minst antal reser.

Spårvagnarna går mellan Sickla och Johannesfred men du som behöver byta till ersättningsbussen gör det i Alvik.

En längre sträcka stängs av från lördag 11 juli cirka klockan 21.30 och hela söndag 12 juli. Då ersätts spårvagnarna av bussar mellan Liljeholmen och Solna station. Från cirka klockan 05 på måndag 13 juli går spårvagnarna åter mellan Sickla och Johannesfred.

Fortsätt att undvika kollektivtrafiken i sommar. Kan du gå, cykla eller välja ett annat färdsätt på en sträcka gör det. Avstå helt från att resa om du har möjlighet. Tillsammans kan vi göra plats för dem som verkligen måste resa. Läs mer om Folkhälsomyndighetens rekommendationer här.

Måste jag blippa på bussen?

Nej, gå på bussen genom bakdörrarna och gå inte fram till bussföraren för att blippa biljetten. Du behöver alltid ha en giltig biljett för att resa med SL. Du kan köpa en enkelbiljett i appen. Den som helt saknar möjlighet att köpa biljett i appen men har SL-kort med reskassa som täcker priset för en enkelbiljett kommer inte att få tilläggsavgift vid en eventuell biljettkontroll.

Vad gör SL för att minska trängsel på bussarna?

Fortsatt gäller Folkhälsomyndighetens rekommendationer och SL informerar om att bara resa om det är absolut nödvändigt och att vänta på nästa buss om den som kommer är full. SL har gjort omfattande analyser av avstängningen på Tvärbanan och landat i att ersättningstrafiken med buss kommer att köras i sådan omfattning att det inte ska behöva bli för trångt ombord.