Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Gå, cykla eller välj andra färdsätt i första hand

    Just nu är SL-trafiken till för dem som absolut måste resa. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Sommarens avstängningar 2020

Även denna sommar sker en del arbeten som leder till avstängningar i kollektivtrafiken. De kan komma att påverka resandet. Håll dig uppdaterad på webben eller i appen.

Flera linjer påverkas i sommar av avstängningar på grund av arbeten som utförs av Trafikverket och Förvaltning för utbyggd tunnelbana, men även våra egna arbeten. Ersättningstrafik sätts in för att på bästa sätt underlätta för dig som resenär att fortsatt komma fram. 

Do you want this information in English? Click here.

För att det inte ska bli för trångt på stationer, vid knutpunkter och ombord på fordonen behöver vi alla hjälpas åt. Kan du välja ett annat färdsätt eller avstå från att resa, gör det. Då gör vi plats för dem som verkligen måste resa. Läs mer om Folkhälsomyndighetens och SL:s rekommendationer här.

Roslagsbanan

Kårstalinjen

Nu läggs den sista sträcka dubbelspår som gör att tågen kan mötas mellan Stockholms östra och Vallentuna när alla arbeten är klara. Det innebär att under perioden 11 juni - 12 december går tågen mot Kårsta bara till Täby kyrkby och vänder. Bussar ersätter. Läs mer här.

Österskärslinjen

Under perioden 6 - 15 augusti går inga tåg mellan Åkers Runö och Österskär utan du kan i stället åka med buss 28M. Efter den här avstängningen kommer snabbtågen åter att gå från Österskär och dubbelspåren öppnar till Åkersberga igen. 

Tunnelbanan

På tunnelbanans gröna linje fortsätter utbyggnaden av nya tunnelbanan till Nacka och söderort. Det innebär att inga tåg går mellan Globen och Gullmarsplan mellan 22 juni och 16 augusti. För att minska trängseln vid Gullmarsplan och ge större möjligheter till alternativa resvägar förstärks sommartidtabellen med extrainsatt trafik på Tvärbanan, på tunnelbanans Farsta- och Skarpnäcksgren och i busstrafiken i söderort. På Gullmarsplans station tas varuautomater och andra föremål bort för att skapa mer utrymme för dig som verkligen måste göra ditt byte där. Läs mer här.

Tvärbanan

På Tvärbanan fortsätter bygget av förlängningen till Helenelund. Det gör att spårvagnstrafiken kommer vara avstängd mellan Johannesfred och Solna station 4 - 31 juli samt på hela Tvärbanan lördag kväll och söndag helgen 11 - 12 juli. Trafiken ersätts med bussar. Läs mer här. 

Pendeltåg

Trafikverket stänger av järnvägen mellan Sundbyberg och Jakobsberg den 4-26 juli på grund av utbyggnation av Mälarbanan. SL:s pendeltåg ersätts delvis med bussar till tunnelbanans blå linje som också förstärks. Läs mer här.

Trafikverket stänger också av Getingmidjan, järnvägssträckan från Stockholms central till Stockholms södra mellan 22 juni och 16 augusti. Det innebär att fjärr- och regionaltågsresenärer kommer att behöva åka pendeltåg till Stockholms södra och Flemingsberg. Även om resandet med fjärrtågen väntas minska i sommar finns risk för trängsel på pendeltågen på sträckan Stockholm City-Flemingsberg. Därför har vi utökat pendeltågsavgångarna på sträckan med 33 procent och kommer bara att köra långa tåg. Läs mer här.