Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Gå, cykla eller välj andra färdsätt i första hand

    Just nu är SL-trafiken till för dem som absolut måste resa. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Fjärr- och regionaltågsresenärer gästar pendeltågen i sommar

Mellan 22 juni och 16 augusti fortsätter Trafikverket upprustningen av Getingmidjan.  Även om resandet med fjärrtågen väntas minska i år finns risk för trängsel på sträckan Stockholm City-Flemingsberg.

Åk bara om du måste. Och om du måste – håll avstånd. Då gör vi plats för dem som verkligen måste resa. Läs mer om Folkhälsomyndighetens och SL:s rekommendationer här.

Även denna sommar stänger Trafikverket av järnvägen mellan Stockholm Central och Stockholms södra. Först den 17 augusti börjar alla tåg söderifrån från övriga delar av Sverige in till Stockholms central gå som normalt. 

Pendeltågen går på egna spår in till Stockholm City/Stockholm Odenplan och kan gå som vanligt. Resenärer på andra tåg, som inte kommer fram till innerstan, kan därför behöva resa med SL i stället. Till skillnad från fjärr- och regionaltåg går det inte att boka sittplats på pendeltågen.

För att motverka trängsel under pågående pandemi sätter SL in fler tågavgångar och kör bara långa tåg mellan Flemingsberg och Stockholm City.

Ovana pendeltågsresenärer

Tänk på att en del av resenärerna kan vara ovana att resa med SL-trafiken. Hjälp till och håll avstånd på platser där fjärr- och regionaltågsresenärer rör sig: exempelvis på Stockholm City, Stockholm Odenplan, Stockholms södra och Flemingsberg.

Många av resenärerna från regional- och fjärrtågen har bagage med sig. Det gör att kön till hissarna kan bli längre än vanligt, och att utrymmena ombord på tåg och bussar som passerar pendeltågsstationerna snabbare fylls upp. Under pågående pandemi är det extra viktigt att vi håller avstånd och väntar på nästa tåg eller buss om den som kommer är full.

Avstängd tre somrar i rad

Detta blir tredje och sista sommaren som Trafikverket rustar upp Getingmidjan, sträckan mellan Stockholm Central och Stockholms södra. Det är en av landets mest trafikerade tågsträckor och är en central pusselbit för tågtrafiken i hela landet. Under 2018-2020 stängs den av för arbete under åtta veckor varje sommar och resenärer på fjärr- och regionaltåg får åka med pendeltågen i stället.