Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Gå, cykla eller välj andra färdsätt i första hand

    Just nu är SL-trafiken till för dem som absolut måste resa. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

6–15 augusti: Inga tåg mellan Rydbo/Åkers Runö och Österskär

Bussar ersätter när tågen mot Österskär ställs in från Åkers Runö 6–15 augusti och från Rydbo helgen 8–9 augusti.

Under avstängningen gör SL större arbeten på banan och när tågen börjar gå igen öppnas dubbelspåret mellan Åkers Runö och Åkersberga och snabbtågen kan åter gå från Österskär.

Så går bussarna 6–7 samt 10–15 augusti

Tågen mot Österskär vänder vid Åkers Runö och går tillbaka till Stockholms östra igen.

Buss 28M går sträckan Åkers Runö (stannar invid stationen, ej vid hållplatsen på Svinningevägen)–Runö gård–Åkersberga station–Tunagård–Österskär och omvänt. 

Så går bussarna helgen 8–9 augusti

Lördag och söndag 8–9 augusti vänder tågen mot Österskär redan i Rydbo. Du kan i stället resa med två busslinjer:

  • Buss 28B går sträckan Täby centrum–Galoppfältet–Kemistvägen (endast i riktning mot Täby centrum)–Viggbyholm–Bergtorpsskolan–Hägernäsvägen–Runö Gård–Åkersberga station–Tunagård–Österskär och omvänt. 
  • Buss 28R går sträckan Rydbo station–Rydbo skola–Kulla vägskäl–Hästängsuddsvägen–Täljöviken–Gottsunda–Åkers Runö–Runö gård – Åkersberga station och omvänt.

Kan du välja ett annat färdsätt eller avstå från att resa, gör det. Tillsammans kan vi göra plats för dem som verkligen måste resa. Läs mer om Folkhälsomyndighetens rekommendationer här.

Måste jag blippa på bussen?

Nej, gå på bussen genom bakdörrarna och gå inte fram till bussföraren för att blippa biljetten. För att resa med SL måste du alltid ha en giltig biljett. Du kan köpa en enkelbiljett i appen. Om du helt saknar möjlighet att köpa biljett i appen men har SL-kort med reskassa som täcker priset för en enkelbiljett kommer man inte att få tilläggsavgift vid en eventuell biljettkontroll.

Vad gör SL för att minska trängsel på bussarna?

Fortsatt gäller Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att undvika färdmedel där det inte går att boka plats. SL informerar om att bara resa om det är absolut nödvändigt och att vänta på nästa buss om den som kommer är full. SL har gjort omfattande analyser av avstängningarna på Roslagsbanan och landat i att ersättningstrafiken med buss kommer att köras i sådan omfattning att det inte ska behöva bli för trångt ombord.

Varför stängs tågtrafiken av?

SL måste göra större arbeten som kräver att trafiken stängs av. När tågen börjar gå igen öppnas dubbelspåret mellan Åkers Runö och Åkersberga igen och snabbtågen kan åter gå från Österskär.