Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
 • Tack för att du är försiktig!

  Vi kör så många bussar vi kan. På många avgångar sätter vi in extra bussar, så om bussen är full och du kan vänta på nästa – gör det så hjälps vi åt att hålla avstånd. Läs mer »

 • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

 • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Natt mot vardag: Bara röd linje mellan T-Centralen och Slussen

29 mars–7 april: Från klockan 23.15 varje söndag till och med torsdag går inga tåg på Gröna linjen mellan Slussen och T-Centralen. Du kan i stället resa med Röda linjen. På morgnarna går tågen som vanligt.

Restiden blir längre för dig som reser med Gröna linjen, framför allt genom innerstaden, då du behöver byta tåg och ibland även plattform på vägen.

Du som reser från stationerna mellan Hagsätra och Gullmarsplan och vidare till T-Centralen behöver byta tåg både vid Gullmarsplan och Slussen.

Det kan bli trångt ombord på Röda linjen och på stationerna, då fler än vanligt byter tåg och plattform på vägen.

Så påverkas trafiken

Tågen på Gröna linjen är inställda i båda riktningarna mellan Slussen och T-Centralen efter klockan 23.15 på söndagar till och med torsdagar under perioden söndag 29 mars till och med tisdag 7 april. Det betyder att vid Gamla stan stannar endast tågen på Röda linjen och: 

 • tågen från Hässelby strand går till T‑Centralen och vänder tillbaka igen och tågen från Åkeshov vänder redan vid Hötorget.
 • tågen från Skarpnäck och Farsta strand går till Slussen och vänder tillbaka igen.
 • tågen från Hagsätra går till Gullmarsplan och vänder tillbaka igen.

Tågen mellan Hötorget och T-Centralen går var 13:e minut i stället för var femte minut, på grund av att tågen bara kan gå på ett av två spår de här kvällarna. 

Så går tågen på Gröna linjen

Linje 17

Linje 17 delas i två delar och tågen går:

 • mellan Skarpnäck och Slussen. Tågen kommer in och avgår från samma spår som vanligt (spår 4) vid Slussen. Du behöver byta plattform om du ska resa vidare med Röda linjen mot T-Centralen.
 • mellan Hässelby strand och T-Centralen. Tågen kommer in och avgår från samma spår som vanligt (spår 1) på T-Centralen. Du behöver inte byta plattform om du ska resa vidare med Röda linjen mot Slussen utan tågen går på andra sidan plattformen (spår 2).

Linje 18

Linje 18 delas i två delar och tågen går:

 • mellan Farsta strand och Slussen. Tågen kommer in och avgår från spår 1 vid Slussen. Du behöver inte byta plattform om du ska resa vidare med Röda linjen mot T-Centralen utan tågen går på andra sidan plattformen (spår 2).
 • mellan Åkeshov och Hötorget. Var uppmärksam vid Hötorget på att det går tåg i båda riktningarna från spår 1. Från spår 2 går bara tåg mot Åkeshov.

Linje 19

Linje 19 från Hagsätra går till Gullmarsplan och vänder mot Hagsätra igen.

Du som ska resa vidare mot Slussen behöver byta tåg. Du behöver inte byta plattform utan bara gå till spåret på motsatt sida av plattformen. Det gäller även dig som kommer från Slussen till Gullmarsplan och ska resa vidare mot Hagsätra (gäller alla avgångar utom tåget som går klockan 00.58 från Slussen till Hagsätra).

Fler sätt att resa

Sök din resa för att se om det finns alternativa resvägar, som med de innerstadslinjer som förbinder de norra och södra delarna av innerstaden.

Varför går inte tågen?

SL ska förbereda arbetet med att lägga tillbaka växlar på Söderströmsbron som går mellan Gamla stan och Slussen och behöver stänga av trafiken. Arbetet är planerat så att du kan resa över bron ändå, men du behöver byta tåg och/eller plattform på vägen.