Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
 • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

 • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Slut på sommartidtabell - då gäller ordinarie tidtabell igen

Måndag 19 augusti sker övergången från sommartidtabell till ordinarie tidtabeller. Pendelbåt 82 till Djurgården byter tabell en vecka senare, 26 augusti.

Du hittar alla tidtabeller här på sl.se. Gå till fliken Reseinfo och klicka på Linje så kan du söka fram just den tidtabell du behöver. Alla tider du får upp när du söker fram en resa är också uppdaterade enligt gällande tidtabell för tidpunkten då du ska resa. 

Pendelbåt 82 (Djurgårdsfärjan)

Pendelbåtslinje 82 byter till hösttidtabell den 26 augusti. Hösttidtabellen gäller fram till den 29 september och från den 30 september gäller vintertidtabell. 

Pendelbåt 89 (mellan Ekerö och Klara Mälarstrand)

Pendelbåtslinje 89 får bland annat en ny avgång klockan 08.30 från Tappström på vardagar. Linje 89 från Ekerö är även ett alternativ för dig som till exempel reser mellan Lilla Essingen och city.

Förändringar i busstrafiken fr o m 19 augusti

Ekerö/Botkyrka

Linje 350 mellan Ekerö centrum och Fittja (via färjan på Ekeröleden), kommer att gå på försök från och med den 19 augusti och fram till och med den 14 december. Linjen körs med något mindre bussar. Bussen går varje halvtimme i båda riktningarna på vardagar mellan cirka klockan 6 och 22 och helger mellan cirka klockan 10 och 21. Efter den 14 december utvärderas försöket och det är därför ännu inte bestämt om linjen kommer att bli permanent.

Haninge

 • Linje 818C får fler turer.
 • Linje 835 går sträckan Lillgården–Tungelsta station–Västerhaninge station–Haninge centrum–Handens närsjukhus–Port 73–Vardövägen/Länna handelsplats.
 • Linje 835, som går sträckan Vega station–Vardövägen(–Länna handelsplats), byter namn till linje 829.
 • Linje 835X upphör.
 • Linje 844 går sträckan Västerhaninge station–Åbylund (samma sträcka som linje 832 före sommaren).
 • Linje 865 går inte till Lindvreten och Apoteksbolaget i någon riktning samt, i riktning mot Skärholmen, inte till Pyramidbacken.

Tyresö

 • Linje 812C får fler turer.
 • Linje 813C får fler turer.
 • Linje 815C får fler turer.
 • Linje 818C får fler turer.

Söderort

Linje 172 och 173: Från och med 19 augusti sker flera förändringar för att det ska bli färre förseningar och kortare restid på linjerna. Bussarna får fler egna körfält, väjningsreglerna ändras till fördel för bussarna och bussarna går delvis en annan väg än tidigare. Vissa hållplatser dras in för stombussarna, men det går att resa hit med lokalbuss. Anslag sitter uppe på hållplatserna och du kan söka din resa här på sl.se för att se vilka alternativ som finns för din resa. Här kan du läsa vilka hållplatser det gäller.

Övriga förändringar: 

 • Linje 143: Linjen förlängs från Högdalen till Hökarängen via Majrovägen och Gubbängen.
 • Linje 707: Linjen går en annan väg än tidigare vid Smista/Segeltorp. Mellan Fruängen och Jägerhorns väg går bussen via Vantörsvägen, Häradsvägen och Smista allé i stället för Gamla Södertäljevägen (hit går i stället linje 173).

Linje 173, 737 och 740: Vid Kungens kurva och Skärholmen jobbar Trafikverket med Förbifart Stockholm. Eftersom trafikplats Lindvreten stängs av, måste busslinjerna gå en annan väg via en ny trafikplats något längre norrut på E4. I samband med det förlängs linje 740 från Kungens kurva via Pyramidbacken och Apoteksbolaget till Lindvreten. I riktning mot Huddinge station stannar bussarna även vid Lindvreten, Apoteksbolaget, Pyramidbacken och Månskärsvägen. På den nya start- och sluthållplatsen Lindvreten går du av och på bussen på samma hållplats i vändplanen.

Övriga förändringar: 

 • Linje 173: Hållplatserna Apoteksbolaget, Lindvreten och Lammholmsbacken dras in. I riktning mot Skarpnäck dras även hållplatsen Pyramidbacken in.
 • Linje 737: Hållplatserna Apoteksbolaget och Lindvreten dras in. I riktning mot Skärholmen dras även hållplatsen Pyramidbacken in. 

Bästa tidtabellen är digital!

När du tar del av tidtabellerna online sparar du på träd och minskar transporter. Det finns flera andra fördelar med att besöka sl.se och SL:s app. 

Många möjligheter på sl.se och i appen

På sl.se och i appen SL Reseplanerare och biljetter har du tillgång till den senast uppdaterade trafikinformationen. Den finns i Trafikläget på startsidan. Du kan också söka fram en resa eller välja att se när nästa avgång sker från en viss station eller hållplats. Du ser både när avgången ska gå enligt tidtabellen och när den förväntas avgå om den inte är i tid.

När du söker en resa kan du välja att se färdvägen på en karta, för att enkelt se vilka hållplatser du passerar längs vägen och hur du ska gå för att komma till och från hållplatsen eller stationen.