Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Så jobbar SL med vinterförberedelser

Tillsammans med de entreprenörer som kör SL-trafikens bussar, tåg, lokalbanor och båtar ansvarar SL för att kollektivtrafiken ska gå även i svåra väder.

Ansvaret innebär att i god tid planera för hur trafiken ska gå vid störningar som till exempel extrema väderförhållanden eller trafikomläggningar. De senaste dagarna har kollektivtrafiken drabbats av stora trafikstörningar. Orsakerna till störningarna har varit flera, men snön och kylan var bidragande orsak till de flesta.

I störda lägen är marginalerna mindre. Tillgängliga resurser för akut underhåll, snöröjning, bärgning med mera är hårdare ansträngda än normalt. Även om alla ansvariga avsätter så mycket resurser de kan, så är det då svårt att få resurserna att räcka till. Om flera händelser inträffar blir trafikpåverkan större än i ett normalt läge.

Samverkan och förberedelser inför helgens snöfall (den 2-3 februari) inleddes i slutet av förra veckan - det kallas Samverkan Stockholmsregionen. Där ingår kollektivtrafiken, Trafikverket, blåljus och kommunerna. Vid söndagens möte var bilden att beredskapen var så god som var möjligt. För kommunerna var det en stor utmaning att få bort den stora mängden snö, inte minst på grund av felparkerade fordon som var i vägen. Du kan läsa mer om våra gemensamma förberedelser, samverkan och utvärdering via länken nedan.