Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Så här går SL-trafiken i påsk

Under påskhelgen sker en del förändringar i trafiken på grund av arbeten och reparationer som behöver utföras på både pendeltåg och lokalbana.

Eftersom resenärerna är färre under påskhelgen brukar det vara ett bra tillfälle att göra reparationer och arbeten på spår och vägar. Även i år sker en del arbeten och upprustningar som påverkar trafiken. 

Tunnelbanan

2122 april Slussen–T-Centralen 

Tunnelbanans gröna linje ställs in mellan Slussen och T-Centralen. Röda linjen går som vanligt, men det kommer vara fler resenärer ombord – dock förstärks röda linjen med ytterligare avgångar mellan Liljeholmen och Tekniska högskolan för att det ska bli mindre trångt. Avstängningen beror på reparation av Söderströmsbron.

Roslagsbanan

17–18 april vänder tågen vid Åkers Runö

Stationerna Åkersberga, Tuna gård och Österskär ersätts med buss 28M. Ersättningsbussar ansluter till samtliga tåg i Åkers Runö.

För att underlätta bytet för resenärerna (och att bussarna slipper vända) kör de ner till stationen vid Åkers Runö. De stannar inte uppe på Svinningevägen som är den vanliga ersättningshållplatsen. Skyltar kommer att finnas på plats och kundvärdar finns där kl. 6–9 och kl. 16–20 för att hjälpa till.

1922 april ersätts Kårsta- och Österskärslinjerna med buss

Inga tåg till eller från Kårsta och Österskär går i påsk. Buss 27B, 27D och 27K ersätter Kårstalinjen. 28B, 28D, 28M och 28R ersätter Österskärlinjen.

Alla ersättningsbussar avgår och ankommer Danderyds sjukhus (inte Tekniska högskolan). Kundvärdar kommer finnas på plats vid Stockholms östra och vid Danderyds sjukhus kl. 9–18 under avstängningen. 

Tågen på Näsbyparkslinjen rullar till och från Stockholms östra som vanligt.  

Pendeltåg

16–18 april, Älvsjö–Märsta, nattåg stannar ej i Upplands Väsby

Ett nattåg på pendeltågets linje 41 stannar inte vid Upplands Väsby vissa vardagnätter (kl. 00.25). Det här beror på ett banarbete på spåret närmast plattformen som gör att tåget inte kan stanna vid stationen i Upplands Väsby.

Gäller flera datum under april och maj, se Trafikläget för uppdaterad info. 

16–22 april, Västerhaninge–Nynäshamn

Pendeltågen ställs in mellan Hemfosa och Nynäshamn och ersätts med buss till/från Västerhaninge under en vecka. Det beror på att Trafikverket bygger nya växlar utanför Nynäshamn.

18–22 april, Bålsta/Jakobsberg–Sundbyberg

Pendeltågen ställs in mellan Sundbyberg och Jakobsberg och ersätts av buss till tunnelbanans blå linje. Anledningen är att Trafikverket bygger ut Mälarbanan med två nya spår mellan Stockholm och Kallhäll. 

Så här går ersättningstrafiken:

Buss 43H går mellan Jakobsberg och Hjulsta torg (tunnelbanans blå linje 10) i båda riktningar.

Buss 43S går Jakobsberg–Barkarby–Hjulsta–Spånga och omvänt. I Hjulsta stannar bussen vid Tenstavägen där du kan byta till tunnelbanans blå linje 10.  

Buss 43A kör Kungsängen–Kallhäll–Akalla och omvänt mellan klockan 05 och 22 på vardagar och 08 och 21.15 på helgdagar. I Akalla kan du byta till tunnelbanans blå linje 11. 

Tänk på att det inte går någon ersättningsbuss till/från Sundbyberg. Vi hänvisar till tunnelbanans blå linje sträckan Hjulsta–Sundbyberg–T-Centralen/Stockholm City.

18–23 april 

Det kan bli trångt på pendeltågen under helgen, eftersom regional- och fjärrtågen ställs in mellan Flemingsberg/Stockholms södra och Stockholms Central och resenärerna därmed i stället åker pendeltåg. Anledningen är att Trafikverket reparerar bron i den så kallade Getingmidjan. 

Övrig trafik 

Övrig trafik går enligt vanlig helgtidtabell. 

  • Skärtorsdag, 18 april, kör trafiken enligt fredagstrafik 
  • Långfredag, 19 april, kör trafiken som söndag med helgnatt 
  • Påskafton, 20 april, kör trafiken som lördag 
  • Påskdagen, 21 april, kör trafiken som söndag med helgnatt 
  • Annandag påsk, 22 april, kör trafiken som söndag

 

Glad påsk önskar SL!