Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Nya biljettläsare på Saltsjöbanan och Roslagsbanan

Likadana biljettläsare som de på Tvärbanan och Nockebybanan sätts nu upp på plattformarna på Saltsjöbanan och Roslagsbanan. Snart kommer du inte längre att kunna köpa biljett ombord, utan du blippar i stället kortet mot stolpen.

Med start i mars sätts nya biljettläsare upp på Saltsjöbanans och Roslagsbanans alla stationer. Det innebär i nuläget ingen förändring för dig som reser, annat än att du kan se att det arbetas på plattformarna. Samma typ av biljettläsare finns sedan juni 2016 längs Tvärbanan och Nockebybanan. 

När måste jag blippa biljetten mot SL-stolpen?

Du behöver blippa din biljett mot SL-stolpen när det inte längre går att köpa biljett ombord. Mer information kommer närmare det inträffar, men var beredd på att börja blippa din biljett mot SL-stolpen före sommaren på Saltsjöbanan och efter sommaren på Roslagsbanan. 

Enkelbiljetter som du köper med appen "SL Reseplanerare och biljetter" kommer inte gå att läsa av mot SL-stolpen. Dessa biljetter är giltiga direkt efter köp. 

Kommer det att finnas personal ombord?

Personalen kommer fortfarande att finnas ombord på tåget, men de kommer inte att sälja biljetter. Reser du på reskassa måste du ha köpt din biljett genom att blippa kortet mot biljettläsaren på plattformen innan du kliver på tåget.