Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Roslagsbanan avstängd Viggbyholm–Österskär

Under perioden 22 juni–8 december vänder Roslagsbanans tåg mot Österskär i Viggbyholm. I stället för tåg kan du resa med bussar som startar och slutar vid Galoppfältet.

Ska du resa på sträckan Viggbyholm–Österskär, kliver du av vid Galoppfältet och följer orange skyltning till hållplatsen för ersättningsbussarna. 

Så här går ersättningsbussarna

  • Linje 28B: Galoppfältet – Åkersberga – Österskär. Linjen får utökade turer och stannar från den 20 augusti vid hållplatserna Hägernäsvägen, Viggbyholm och Bergtorpsskolan.
  • Linje 28L: Galoppfältet – Viggbyholm – Hägernäs (Pilotvägen). 
  • Linje 28R: Galoppfältet – Rydbo – Täljö – Åkers Runö – Åkersberga. 
  • Linje 28M: Direktbuss mellan Åkersberga och Danderyds sjukhus i rusningstid. Vissa turer i morgonrusningen (var 20:e minut) startar i Österskär från och med den 20 augusti. 

Tågen går som vanligt mellan Stockholms östra och Viggbyholm samt på övriga linjer på Roslagsbanan. 

Vad görs där Roslagsbanan är avstängd?

Under 2018 bygger SL dubbla spår på sträckan Hägernäs–Ullna kvarnväg, som tidigare gjorts på sträckan Rydbo–Åkersberga. Det gör att tågen kan mötas på fler ställen utan störningar i framtiden.

SL bygger också säkrare korsningar och gör om några av stationerna för att förbättra säkerheten och göra dem lättare att resa från. Förra året byggdes Hägernäs station om och 2018 börjar SL bygga en helt ny station i Arninge.