Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Realtid när du planerar din resa

Nu kan du få realtidsinformation inkluderad i svaren när du söker en resväg här på sl.se. Det här är ett försök som ska leda till att du får bästa möjliga information om förseningar eller förändringar på din resa.

Hittills har du bara kunnat se tidtabellstider när du sökt en resväg här på sl.se. Förseningar eller inställda avgångar - som inte har varit planerade i förväg - har inte synts. Nu kan du välja att se realtidsinformation för din resa om du klickar i det alternativet när du ska söka din resa. 

Uppdaterad hela tiden

Söker du en resväg nu, och bussen eller tåget är försenat, blir den ordinarie avgångstiden grå och överstruken och den nya tiden skrivs bredvid i svart. 

Du kan också få information om en avgång är inställd eller om en försening gör att det blir för kort tid för att hinna med ett byte. 

Reseplanerartjänsten uppdaterar sina förslag, så att du hela tiden får information om den bästa resan som går att göra om förutsättningarna förändras.

Realtid = den verkliga tiden

Realtiden räknas fram utifrån var bussen eller tåget befinner sig vid olika tidpunkter. Realtidssystemet räknar sedan ut hur lång tid det tar för bussen eller tåget att köra fram till hållplatsen du har angett i din fråga. Den här prognosen kan förändras beroende på om det händer något i trafiken, så det är bra att hålla koll lite då och då när du reser.

Du kan även i fortsättningen välja att se bara tidtabellstider, om du föredrar det. Det alternativet är än så länge förvalt om du inte själv väljer bort det.

Bättre och bättre prognoser

I dagsläget bygger inte realtidssystemet på gps-positionering. Det är ett intressant utvecklingsområde för framtiden. Men tills dess jobbar SL för att få bättre och bättre kvalitet på prognoserna i nuvarande system.