Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Spara träd - hämta tabellen på webben

Allt fler väljer bort tidtabellshäftet av papper och kollar tiderna här på sl.se eller i någon av de appar som finns. Därför minskar vi upplagan, och platserna du kan hitta tidtabellen på i SL-trafiken blir färre.

Redan i somras minskade upplagan med 30-40 procent och ändå gick cirka 200 000 häften - cirka 12 ton papper - till återvinning. 2014 var det cirka 850 000 tidtabeller som skickades till återvinning, mer än en femtedel av alla tidtabeller som trycktes upp under det året.

Här finns papperstidtabellerna

Det här är förstås ett stort slöseri med resurser, så vid det här tidtabellsskiftet kommer du kunna hämta din papperstidtabell på lite färre ställen än förut.

  • Alla tidtabeller går att hitta på SL Center.
  • Lokala tidtabeller hittar du på pendeltågsstationer som har bemannade spärrar.
  • Du kan också beställa ett tidtabellshäfte från kundtjänsten, som då skickar det hem till dig. Telefonnummer 08 600 10 00.

Men du hittar alltså inte tidtabeller på bussarna, i tunnelbanans spärrar, på pendelbåtarna eller spårvvagnen, Roslagsbanan, Saltsjöbanan, Lidingöbanan, Tvärbanan och Nockebybanan. 

Du hittar alltid tidtabeller här på sl.se, där du kan välja att hämta en hel tidtabell som pdf eller använda söktjänsterna för enstaka resor. Det sitter också tidtabeller på varje station och hållplats för just de linjer som går där. 

Undersökningar till grund för beslutet

SL har följt hur resenärernas beteende förändrats i takt med informationsutvecklingen som sker i samhället. Undersökningar visar att de allra flessta tycker att de har liten användning av ett tryckt tidtabellshäfte.Samma utveckling finns i överallt i Europa. Fler väljer bort tryckt material och använder andra kanaler, som webb och appar i stället.

Färre tryckta tidtabeller går även i linje med SL:s miljöpolicy om att ständigt försöka minska vår miljöpåverkan på olika sätt. 

När du laddar ner tidtabellen på sl.se, kan du välja att se den linje man söker, till skillnad från tidtabellshäftet som innehåller alla linjer även sådana som du inte direkt behöver för din resa.

Att ladda ner tidtabellen digitalt är en bra miljögärning: du sparar både träd och minskar transporter.