Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Fortsätt stanna hemma

    Vi påminner om att bara resa om du verkligen måste. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Nya biljettläsare för mobiltelefon i SL-trafiken

Under 2018 installerade SL nya biljettläsare så att du som köpt appbiljett enkelt kan gå ombord eller passera spärrarna med din mobiltelefon. Nu har de satts igång på tunnelbane- och pendeltågsstationer samt pendelbåtslinje 82. Mobilläsarna är även installerade i flera bussar.

Även du som är van vid att passera genom de automatiska spärrarna med Access-kortet, kommer att märka att det nu ser lite annorlunda ut när två biljettläsare nu samsas om utrymmet. Du behöver rikta kortet något högre upp än tidigare på spärren. 

Blå ruta för Access-kort och grön för mobil

På spärrarna i tunnelbanan och till pendeltåget finns det nu en blå och en grön ruta där biljetten kan läsas av. Den blå upplysta rutan fungerar som de gamla biljettläsarna och du blippar ditt befintliga Access-kort precis som vanligt. 

Den gröna rutan är till för dig med mobilbiljett - håll mobilen med din biljett över läsaren så öppnas spärren. 

Om en person har flera resenärer på sin appbiljett behöver alla gå via spärrkiosken.

På bussen

Utveckling för en enklare resa

De nya biljettläsarna för mobilbiljetter är ett av flera projekt i SL:s arbete för att göra det enklare att resa. Ambitionen är att så småningom kunna erbjuda resenärerna att köpa alla typer av biljetter i appen. Det minskar pappers- och plastförbrukningen och gör resan med kollektivtrafiken ännu grönare.