Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Nya biljettläsare i SL-trafiken

Under 2018 installerar SL nya biljettläsare för mobilbiljetter i alla spärrar och på bussarna och pendelbåtarna. Det gör att du som har biljetten i mobilen snart kan blippa dig ombord på båten, bussen eller tåget.

Även du som reser med Access-kort och är van vid att passera genom de automatiska spärrarna kommer att märka att det ser lite annorlunda ut där du blippar kortet. Första gången kan det hända att du behöver stanna upp för att rikta kortet något högre än du är van vid.

Blå ruta för Access-kort och grön för mobil

På spärrarna i tunnelbanan och till pendeltåget kommer det att finnas en blå och en grön ruta där biljetten kan läsas av. Den blå upplysta rutan fungerar som de gamla biljettläsarna och du blippar ditt befintliga Access-kort precis som vanligt. 

Den gröna rutan är till för dig med mobilbiljett – håll mobilen med din biljett över läsaren så öppnas spärren. 

Om en person har flera resenärer på sin biljett behöver alla gå via spärrkiosken.

 

På bussen

 

Utveckling för en enklare resa

De nya biljettläsarna för mobilbiljetter är ett av flera projekt i SLs arbete för att göra det enklare att resa. Förhoppningen är att så småningom kunna erbjuda resenärerna att köpa alla typer av biljetter i appen. Det minskar pappers- och plastförbrukningen och gör resan med kollektivtrafiken ännu grönare.