Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Läget på pendeltågsstationerna City och Odenplan

Stationerna Stockholm City och Stockholm Odenplan är öppna för trafik men det finns fortfarande ett stort antal rulltrappor som är avstängda av säkerhetsskäl.

På Stockholm Odenplan är 4 av 22 rulltrappor stoppade, men man kan gå i dem. På Stockholm City är 17 av totalt 44 rulltrappor stoppade, men 16 av dem kan tills vidare användas för gångtrafik. I övrigt hänvisas resenärerna till de hissar som finns på stationerna. Vi beklagar de olägenheter som de avstängda rulltrapporna innebär.

Vi jobbar för att de stoppade rulltrapporna ska tas i drift så snart som möjligt, men vi kan ännu inte ge någon prognos för när alla rulltrappor är åtgärdade.

SL, rulltrappsleverantören Otis och våra underhållsentreprenörer arbetar nu med att få igång de trasiga rulltrapporna, och att noggrant utreda de grundproblem som orsakat stängningen.

Medan arbete utförs kommer rulltrappor som är i drift att behöva stängas av under kortare perioder. Vi strävar alltid efter att det ska finnas så många rulltrappor som möjligt igång för färd uppåt. Detta innebär att arbetena kommer att ta lite längre tid, men att olägenheten blir mindre för resenärerna.

SL och MTR, som kör pendeltågen, gör vad vi kan för att underlätta för resenärerna, bland annat genom ökad bemanning av informationspersonal och underhållspersonal på stationerna.