Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
 • Tack för att du är försiktig!

  Vi kör så många bussar vi kan. På många avgångar sätter vi in extra bussar, så om bussen är full och du kan vänta på nästa – gör det så hjälps vi åt att hålla avstånd. Läs mer »

 • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

 • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

5 april–7 november: Tåg mot Kårsta ersätts med buss från Visinge/Täby kyrkby

Söndag 5 april stängs Kårstalinjen av mellan Visinge och Kårsta och från dagen efter, måndag 6 april, är banan avstängd mellan Täby kyrkby och Kårsta. Bussar ersätter fram till dess att banan öppnar igen söndagen den 8 november. Även helgen 31 oktober–1 november vänder tågen redan i Visinge.

Nu läggs den sista sträcka dubbelspår som gör att tågen kan köra om varandra mellan Stockholms östra och Vallentuna. Detta och flera andra arbeten påverkar dig som reser till stationerna mellan Visinge och Kårsta.

Busslinjer som ersätter tågen 6 april–30 oktober samt 2–7 november

Ersättningsbussarna startar och slutar vid Täby kyrkby. Härifrån går även ordinarie buss 611, 611X och 616. Du kan välja mellan fyra olika bussar, som alla är planerade för att på bästa sätt ersätta tågen:

 • Buss 27A går vardagar klockan 05.30 – 21.00 och körs till viss del av ordinarie linje 608: Lindholmen (varannan tur) – Ormsta – Vallentuna – Arningeleden – E18 – Danderyds sjukhus.
  • Restiden kan påverkas av att bussarnas körfält på E18 är avstängt och bussarna kan hamna i köer i de vanliga körfälten.  
 • Buss 27B går under hela avstängningen och är planerad så att du ska hinna byta till och från tåg vid Täby kyrkby: Lindholmen (varannan tur) – Ormsta – Vallentuna – Täby kyrkby. 
  • Du som tar den här linjen och byter till tåg i Täby kyrkby undviker att fastna i köer på E18 där bussarnas körfält är avstängt. 
 • Buss 27K går en gång i timmen under hela avstängningen och är planerad så att du ska hinna byta till buss 639 och 676 vid Söderhalls trafikplats: Vallentuna – Ö Ormsta – Lindholmen – Ekskogen – Kårsta – Söderhalls trafikplats.
 • Buss 27T går vardagar klockan 05–21 och är planerad så att du ska kunna byta till och från tåg i Täby centrum: Lindholmen (varannan tur) – Ormsta – Vallentuna – Hagmovägen – Täby centrum.
  • Den här bussen passar till exempel dig som ska till och från skolan i Täby. 

Fler sätt att resa – med ordinarie busslinjer

 • Med linje 687 kan du resa från Vallentuna till Sollentuna och Kista.
 • Med linje 524 kan du resa från Vallentuna till Upplands Väsby.
 • Med linje 610 och byte till linje 612, 684, 685 vid Täby kyrkby kan du resa till Kista/Upplands Väsby.

Busslinjer som ersätter tågen 5 april samt helgen 31 oktober–1 november

Ersättningsbussarna startar och slutar vid Danderyds sjukhus.

 • Buss 27B går Lindholmen (varannan tur) – ormsta – Vallentuna – Visinge – Tibble – Danderyds sjukhus.
 • Buss 27K går en gång i timmen under hela avstängningen och är planerad så att du ska hinna byta till buss 639 och 676 vid Söderhalls trafikplats: Vallentuna – Ö Ormsta – Lindholmen – Ekskogen – Kårsta – Söderhalls trafikplats.
 • Buss 27D Lindholmen (varannan tur) – Ormsta – Vallentuna – Hagmovägen – Roslags Näsby trafikplats – Danderyds sjukhus.

Varför går ersättningsbussarna som de gör?

Det finns många saker att tänka på när man planerar hur bussarna ska gå. En del stationer ligger inte helt nära de större vägarna och ibland är vägarna trånga och svåra för stora bussar att köra på. Om bussen går en lite annorlunda väg beror det på flera faktorer och man har valt den vägen för att det inte ska bli en allt för lång restid med buss.

Samtidigt som SL arbetar med Roslagsbanans utbyggnad pågår även andra arbeten, till exempel Trafikverkets arbeten med att förlänga körfältet som bussarna går i på E18. Under arbetena är bussarnas körfält avstängt och bussarna måste gå i det vanliga körfältet, vilket gör att de kan fastna i köer och resan tar längre tid.