Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Gå, cykla eller välj andra färdsätt i första hand

    Just nu är SL-trafiken till för dem som absolut måste resa. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Här är tåget just nu!

Nya digitala skärmar på Stockholm City/Odenplan visar var tågen befinner sig, vilket gör det lättare att planera resan efter hur trafikläget ser ut i stunden.

På skärmarna på Stockholm City ser du mellan vilka stationer varje tåg befinner sig när tågen passerat Spånga, Ulriksdal, Stuvsta eller Farsta strand på sin väg in mot Stockholm City. På skärmarna på Odenplan ser du mellan vilka stationer varje tåg befinner sig när tågen passerat Spånga, Ulriksdal eller Älvsjö på sin väg in mot Stockholm City. Bara tåg som stannar vid Stockholm City och Stockholm Odenplan visas på skärmarna.

Färger visar om tåget är försenat

Om tåget går enligt tidtabell visas det i grönt, är det mer än 3 minuter sent visas det i gult, och är det mer än 10 minuter sent visas det i rött. Det gör att du tryggt kan vänta in tåget när det är i tid eller planera om din resa vid störningar, för dig som har möjlighet att välja andra färdvägar.

En pil visar åt vilket håll tåget åker. Blinkar pilen betyder det att tåget är i rörelse.

För att du lätt ska kunna ta till dig informationen visas inte avgångstider och beräknade avgångstider på skyltarna, utan de ser du som vanligt på plattformsskyltarna eller på sl.se och i appen.  

Först ut på de två största stationerna

Skärmarna finns till en början på stationerna Stockholm City och Stockholm Odenplan men kan bli aktuella på fler stationer längre fram. Trafikverket, som ansvarar för en stor del av trafikinformationen på pendeltågsstationerna, har i samarbete med SL utvecklat skärmarna. I arbetet har flera hundra pendeltågsresenärer tyckt till, bland annat genom att delta i intervjuer på stationerna.

Hur går det till?

När ett tåg passerar en signal utmed banan, talar systemet om var det befinner sig och tåget förflyttar sig på skärmen med några sekunders fördröjning. Det är ännu inte GPS-data som används. Det är därför du inte ser tåget ”rulla fram” på skärmen utan röra sig framåt stötvis.

Vill du tycka till om skärmarna? Trafikverket vill ha dina synpunkter! Svara på 5 frågor här.

Visste du att var femte tågresa i Sverige görs med pendeltåg i Stockholm? Och att alla tåg i SL-trafiken går på el från sol, vind och vatten?