Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Längre restider och avstängda sträckor för Gröna linjen i sommar

Under sommaren kommer flera byggarbeten pågå på tunnelbanans Gröna linje. Det handlar om upprustning av Fridhemsplan, förberedande arbeten för utbyggnaden av tunnelbanan vid Gullmarsplan och renovering av bron mellan Slussen och Gamla stan.

Här är en översikt av arbetena. Du hittar detaljerad information om hur du reser under tiden arbeten pågår, inför att arbetet börjar.

Fridhemsplan stängd 13 juni - 1 september

Med start den 13 juni och fram till den 1 september kan du varken kliva av eller på tunnelbanans Gröna linje vid station Fridhemsplan. Tågen passerar stationen utan att stanna. Det här beror på att vi rustar upp och moderniserar Gröna linjens delar av stationen.

Tunnelbanans Blå linje vid Fridhemsplan går precis som vanligt och stannar för av- och påstigning.

Avstängt Globen - Gullmarsplan 24 juni - 17 augusti

Mellan den 24 juni och den 17 augusti är trafiken inställd på linje 19 mellan Globen och Gullmarsplan. Anledningen är förberedande arbeten för utbyggnaden av tunnelbanan.

Avstängd bro för Röd och Grön linje 1 juli - 12 augusti

I juli börjar arbetena med att rusta upp tunnelbanans bro mellan Slussen och Gamla stan.

Först ut är Röda linjen som inte går på sträckan Slussen - T-Centralen mellan den 1 juli och den 15 juli.

Sedan är det dags för Gröna linjen som är inte går på sträckan Slussen - T-Centralen mellan den 16 juli och den 12 augusti.

Varför stökar SL till det så här?

Just nu pågår den största upprustningen av kollektivtrafiken sedan 1960-talet. Sommaren är den bästa tiden att utföra arbetena på, eftersom det är färre som reser med SL-trafiken under semestertider, vädret är gynnsamt och kvällarna ljusa så det går att arbeta längre på dagarna.

Arbetena kommer ha påverkan på stora delar av Gröna linjen och periodvis även Röda linjen. Du som reser med oss under tiden vi bygger får räkna med trängsel och förlängda restider. För att du inte ska drabbas mer än nödvändigt uppmanar vi dig att planera din resa i god tid på sl.se eller i SL-appen och i första hand välja alternativa resvägar.