Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Pendeltågsstationerna Stockholm City och Stockholm Odenplan är stängda. Stationernas rulltrappor kan inte köras på ett säkert sätt. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Längre restider och tågbyten när Gröna linjen byggs om i sommar

Under sommaren kommer flera byggarbeten pågå på Gröna linjen. Det handlar om renovering av perrongerna vid Gullmarsplan och Skärmarbrink, och i juli även arbeten på bron mellan Gamla stan och Slussen.

Arbetena påverkar till att börja med linje 17 till/från Skarpnäck och linje 18 till/från Farsta, men i juli stängs bron mellan Gamla stan och Slussen för tågen på Grön linje och då innebär det byten för alla som reser på Gröna linjen söder om T-Centralen. 

Renoveringen av perrongerna vid Gullmarsplan och Skärmarbrink pågår i tio veckor under perioden 11 juni till 19 augusti. Arbetena påverkar alltså framförallt dig som reser på linje 17 till/från Skarpnäck och linje 18 till/från Farsta. 

Upprustningsarbetet på Söderströmsbron mellan Slussen och Gamla stan fortsätter i sommar och i år är det alltså Gröna linjens spår och brodel som rustas upp. Bron är avstängd för trafik på Gröna linjen mellan den 16 och 30 juli.

Varför stökar SL till det så här? 

Gröna linjen är den äldsta av våra tunnelbanelinjer och renoveringsarbetena måste göras för att vi ska kunna köra tågen säkert och i tid. Sommaren är den bästa tiden att utföra arbetena på, eftersom det är färre som reser med SL-trafiken under semestertider, vädret är gynnsamt och kvällarna ljusa så det går att arbeta längre på dagarna. 

Arbetena påverkar inte dig direkt som reser på Gröna linjen västerut, mellan T-Centralen och Hässelby, men ha förståelse för att förseningar och andra störningar kan uppstå när tågen ska vända vid T-Centralen under broavstängningen.