Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Gå, cykla eller välj andra färdsätt i första hand

    Just nu är SL-trafiken till för dem som absolut måste resa. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Nu kontrollerar vi biljetter igen

Från och med onsdag 29 juli kan du behöva visa upp din biljett för biljettkontrollanterna i samband med när du kliver av bussar och tåg.

Var redo att du kan behöva hålla upp din biljett mot en biljettläsare som personalen håller på armlängds avstånd från dig. Biljettkontrollanterna kommer inte kliva ombord utan kommer stå i anslutning till där du kliver av. Fortsatt gäller att du ska gå på bussen genom bakdörrarna och inte gå fram till bussföraren för att blippa biljetten.

Du behöver alltid ha en biljett för att resa med SL-trafiken.

Vad händer om jag inte kan uppvisa en giltig biljett?

Om du inte kan uppvisa en giltig biljett i samband med att du kliver av bussen eller tåget kommer du att få betala en tilläggsavgift på 1500 kronor. Utöver tilläggsavgiften får du betala priset för en enkelbiljett, 50 kronor för vuxna och 34 kronor för pensionär, student och ungdom. Totalt blir det 1 550 kronor för vuxna och 1 534 kronor för pensionär, student och ungdom. 

Bakgrund

På grund av rådande pandemi pausades rutinmässiga biljettkontroller i SL-trafiken. Det har lett till ett ökat fusk och svinn i SL-trafiken. Många har passat på att resa utan biljett och tillsammans med minskat resande på grund av coronapandemin innebär det förlorade biljettintäkter för SL med cirka 100 miljoner kronor i veckan. SL har därför haft en dialog med inblandade parter om hur biljettkontroller kan genomföras på ett säkert sätt. Detta har lett till beslutet att stegvis återinföra biljettkontroller i SL-trafiken.