Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Bussar förstärker på Saltsjöbanan

Det är för tillfället kortare tåg än vanligt som kör på Saltsjöbanan, på grund av vagnbrist. För att minska problem med trängsel förstärks tågtrafiken med bussar.

Efter det kraftiga snövädret i månadsskiftet februari-mars fick ett antal av Saltsjöbanans vagnar problem med fukt i motorerna. Entreprenören Arriva åtgärdar vagnarna löpande och sätter dem i trafik allteftersom de fungerar som vanligt igen.

Alla vagnar beräknas vara i trafik från slutet av april. Fram till dess kan det bli trångt ombord eftersom tågen körs med fyra vagnar i stället för sex vagnar, även i rusningstrafik. Trafiken förstärks med direktbussar som går från Fisksätra till Slussen under morgonrusningen och från Slussen till Fisksätra i eftermiddagsrusningen. Direktbussarna stannar inte på de mellanliggande stationerna.

  • Direktbuss går från Fisksätra klockan 07.06, 07.29, 07.46, 08.09 och 08.26.
  • Direktbuss går från Slussen klockan 17.00, 17.20, 17.40, 18.00 och 18.20.

Varför tar det sådan tid att åtgärda vagnarna?

Vid kraftiga snöfall kan snö och fukt i motorerna leda till att det blir överslag som skadar delar i elmotorn. Detta åtgärdas normalt i depån i Neglinge, vilket inte brukar ge några konsekvenser för trafiken. Den här gången sammanföll de kraftiga snöfallen med att Neglingedepån är under ombyggnad. Därför måste vagnarna köras till Hammarbydepån och Brommadepån för att åtgärdas.