Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Tack för att du är försiktig!

    Vi kör så många bussar vi kan. På många avgångar sätter vi in extra bussar, så om bussen är full och du kan vänta på nästa – gör det så hjälps vi åt att hålla avstånd. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Blippa din biljett innan du kliver på pendeltåget

Från onsdag 1 april behöver du som reser från en obemannad pendeltågsstation blippa ditt kort mot SL-stolpen som finns på perrongen innan du stiger ombord på tåget.

På de stationer och uppgångar som saknar spärrar att gå igenom måste du själv blippa ditt SL-kort på den gula stolpen. Det går inte längre att starta en redan köpt biljett eller att köpa en biljett med reskassa ombord på pendeltåget.

Likadana biljettläsare finns redan idag på Nockebybanan, Saltsjöbanan, Roslagsbanan och Tvärbanan. Genom att införa samma lösning även på obemannade pendeltågsstationer och stationsentréer skapas ett enhetligare sätt att resa i hela SL-trafiken.

Vilka stationer får SL-stolpar?

Det är främst stationer på Gnestalinjen och längst ut på Nynäshamnsgrenen som berörs av kommande förändring. På dessa sträckor har det tidigare funnits konduktörer.

Stationer med SL-stolpar på Gnestalinjen: Gnesta, Mölnbo, Järna, Södertälje syd och Södertälje centrum.

Stationer med SL-stolpar på Nynäshamnsgrenen: Nynäshamn, Gröndalsviken, Nynäsgård, Ösmo, Segersäng, Hemfosa, Tungelsta, Krigslida och Västerhaninge.

Övriga pendeltågstationer som får SL-stolpar: Handen och Kungsängen (södra entréerna).

Tänk på att du måste ha blippat din biljett eller köpt en SL-biljett i appen innan du kliver ombord för att inte behöva betala en tilläggsavgift på 1500 kronor vid en biljettkontroll. Utöver tilläggsavgiften får du betala priset för en enkelbiljett, 50 kronor för vuxna och 34 kronor för pensionär, student och ungdom. Totalt blir det 1 550 kronor för vuxna och 1 534 kronor för pensionär, student och ungdom.