Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Gå, cykla eller välj andra färdsätt i första hand

    Just nu är SL-trafiken till för dem som absolut måste resa. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Nytt utseende i SL-appen

Den nya versionen har bättre karta och avskalad design och ska göra det enklare att använda tjänsterna i appen.

Den nya appversionen rullas ut stegvis med start 13 maj till användare av operativsystemet iOS och ett par veckor senare på samma sätt till Android.

I den nya versionen går det precis som förut att söka resa, köpa biljett och se trafikinformation. Skillnaden är att det blir enklare att hitta i appen och att använda den för att ta sig fram i SL-trafiken. Det är få menyval och avskalad design. Helt nytt är att du kan zooma in på kartan så att hållplatslägen visas, vilket gör det lättare att hitta vid större bussterminaler eller när lägena ligger långt ifrån varandra på varsin sida av vägen. Nytt är också att sökförslagen visar vilken uppgång du ska välja för att hamna rätt uppe på gatunivå.

Tyck gärna till!

Kontakta kundtjänsten om du vill rapportera ett problem i appen. Vill du tycka till om den nya versionen? Gå till fliken Mer direkt i appen så hittar du ett formulär längst ner. Vi läser alla synpunkter som kommer in.

I utvecklingen av appen har vi använt kommentarer och förslag på förbättringar som användare gett i tidigare versioner av appen. Vi har intervjuat människor ute i kollektivtrafiken och skickat ut en förfrågan på Facebook om att testa en betaversion. Majoriteten av dem som testade betaversionen tyckte att det blev lättare att söka resa och köpa biljett än förut.

Tillgängligheten i appen

Det ska vara enkelt att använda appen oavsett vem du är eller vilka behov du har. Därför har vi rådfrågat människor med olika funktionsnedsättningar i utvecklingen av appen. Med den senaste versionen uppnår SL-appen redan nu så gott som alla krav på tillgänglighet för mobila applikationer, som träder i kraft 23 juni 2021 inom lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.

Du vet väl om att en enkelbiljett i appen har samma pris som en biljett köpt med reskassa? Du som reser med biljetten i mobilen kan också blippa den överallt i SL-trafiken (i tider då inte corona påverkar vår kollektivtrafik).

Vi uppmanar dig fortsättningsvis att inte resa med oss om du inte absolut måste. Läs mer om corona och kollektivtrafiken här.

Här kan du hämta appen till iOS/iPhone.  

Här kan du hämta appen till Android