Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Buss 504Y: Försök med avstigning mellan hållplatser på sena kvällar

I maj pågår ett försök där resenärer på buss 504Y genom Ursvik i Sundbyberg får önska var längs färdvägen de vill kliva av för ökad trygghet hela resan.

Under en försöksperiod från torsdag 2 maj och fram till och med lördag 1 juni kan den som reser med linje 504Y gå av bussen även mellan hållplatserna längs färdvägen. På så sätt kan resenärerna komma närmare sin slutdestination och få en tryggare resa hela vägen.

Så går det till

En kundvärd finns med på samtliga turer under försöksperioden. Tala om för kundvärden direkt när du stiger på var du önskar gå av. Kundvärden meddelar föraren, som stannar till med bussen så nära den önskade platsen som möjligt utifrån de trafikregler och det utrymme som finns.

Om du vill gå av vid en befintlig hållplats trycker du som vanligt på knappen och föraren stannar vid nästa hållplats.

Försöket gäller bara avstigning på önskad plats. Du kan inte välja var du vill gå på bussen, utan befintliga hållplatser gäller för påstigning.

Kan jag som reser andra tider eller med andra linjer välja var jag vill gå av?

Nej, försöket gäller bara linje 504Y under perioden 2 maj–1 juni. Linje 504Y går sena kvällar på torsdagar, fredagar och lördagar fram till omkring midnatt. Försöket utvärderas efter provperioden och det går därför inte att säga än om det här upplägget kan bli aktuellt att införa permanent på den här eller andra linjer i framtiden.

Jag reser med ett hjälpmedel. Hur vet jag var jag kan gå av med rullstol, rullator eller barnvagn?

Kundvärden ombord kan svara på frågor om var det är lämpligast för dig att gå av, utifrån dina önskemål. Tänk på att du alltid kan välja att gå av på en av linjens hållplatser, som alla är anpassade utifrån särskilda krav på tillgänglighet. Du måste då själv trycka på knappen för att meddela föraren.