Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Gå, cykla eller välj andra färdsätt i första hand

    Just nu är SL-trafiken till för dem som absolut måste resa. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

1. För vem och när gäller villkoren?

Det här är punkt 1 i avsnittet "Biljetter, priser och särskilda villkor" i SL:s allmänna köp- och resevillkor. De fullständiga villkoren hittar du längst ner i den här texten i pdf-format. Om innehållet i pdf:en skulle skilja sig åt jämfört med vad som anges på denna sida är det villkoren i pdf som är juridiskt bindande.

De här allmänna köp- och resevillkoren gäller när du köper biljetter till SL-trafiken, reser med SL-trafiken eller befinner dig på SL:s område utan att resa. För vissa typer av biljetter och SL-tjänster gäller dessutom särskilda villkor, till exempel när du köper skol- och företagsbiljetter.

De allmänna bestämmelserna för köp- och resevillkor finns i vissa lagar och förordningar. De finns i en lista under punkt 13 sist i villkoren. Det är dock SL som bestämmer vilka regler som gäller i SL-trafiken. SL har också rätt att ändra villkoren utan att säga till i förväg, men du kan alltid hitta de aktuella villkoren på sl.se.

Ordförklaring

  • SL är Aktiebolaget Storstockholms Lokaltrafik, som ägs av Region Stockholm.
  • SL-trafiken är det linjenät (inklusive stationer och fordon med mera) där SL, eller ett företag som SL anlitar, gör det möjligt att resa med kollektiv persontrafik inom Stockholms län (och i vissa angränsande områden).
  • SL:s område är området innanför SL:s spärrlinje.
  • Spårområdet är området där järnvägsspåren är åtkomliga.