Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Tack för att du är försiktig!

    Vi kör så många bussar vi kan. På många avgångar sätter vi in extra bussar, så om bussen är full och du kan vänta på nästa – gör det så hjälps vi åt att hålla avstånd. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

1. För vem och när gäller villkoren?

Det här är punkt 1 i avsnittet "Biljetter, priser och särskilda villkor" i SL:s allmänna köp- och resevillkor. De fullständiga villkoren hittar du längst ner i den här texten i pdf-format. Om innehållet i pdf:en skulle skilja sig åt jämfört med vad som anges på denna sida är det villkoren i pdf som är juridiskt bindande.

De här allmänna köp- och resevillkoren gäller när du köper biljetter till SL-trafiken, reser med SL-trafiken eller befinner dig på SL:s område utan att resa. För vissa typer av biljetter och SL-tjänster gäller dessutom särskilda villkor, till exempel när du köper skol- och företagsbiljetter.

De allmänna bestämmelserna för köp- och resevillkor finns i vissa lagar och förordningar. De finns i en lista under punkt 13 sist i villkoren. Det är dock SL som bestämmer vilka regler som gäller i SL-trafiken. SL har också rätt att ändra villkoren utan att säga till i förväg, men du kan alltid hitta de aktuella villkoren på sl.se.

Ordförklaring

  • SL är Aktiebolaget Storstockholms Lokaltrafik, som ägs av Region Stockholm.
  • SL-trafiken är det linjenät (inklusive stationer och fordon med mera) där SL, eller ett företag som SL anlitar, gör det möjligt att resa med kollektiv persontrafik inom Stockholms län (och i vissa angränsande områden).
  • SL:s område är området innanför SL:s spärrlinje.
  • Spårområdet är området där järnvägsspåren är åtkomliga.