Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Gå, cykla eller välj andra färdsätt i första hand

    Just nu är SL-trafiken till för dem som absolut måste resa. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Resmönster

SL registrerar platser där Access-kortet validerats för passage av SL spärrlinje (in till stationer för tunnelbanan eller tåg alternativt påstigning på buss eller båt). Det gör vi för att kontrollera att den som reser med accesskortet har betalt för sin resa.

SL Access-kortet är inte personligt, så SL har ingen möjlighet att veta vem som reser på kortet. Detta gäller även om accesskortet är registrerat på en person i Mitt SL. Personliga resvanor är skyddat av sekretess för tredje man. Vi kan därför inte lämna ut uppgifter med detaljer som kan röja någon persons resvanor, resehistorik eller resmönster.

Begär du ut registerutdrag med resehistorik baserat på ett accesskort får vi endast redovisa valideringar som genomförts på en övergripande nivå. Vi kan bara redovisa de senaste 60 dagarna, därefter anonymiseras accesskortets resehistorik, utan möjlighet för oss att återskapa informationen.

Ekonomiska transaktioner finns kvar efter 60 dagar på accesskortet (till exempel påfyllnad och användandet av reskassa). Uppgifter om ekonomiska transaktioner är vi skyldiga att behålla enligt bokföringslagen samt arkivlagen i tio år.