Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Håll avstånd och fortsätt undvika SL-trafiken

    Gå, cykla eller välj andra färdsätt i höst. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr {{product.PricePerMonth}} Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Världens längsta konstutställning

Konsten i Stockholms kollektivtrafik är världsberömd. Stockholms tunnelbanenät är 110 kilometer långt och på 94 av de 100 stationerna finns mosaiker, skulpturer, målningar, installationer och reliefer. Konst finns också på tågstationer och i bussterminaler. Upptäck konsten på egen hand eller med hjälp av våra guider.

Allt du behöver veta om konsten i SL-trafiken har vi samlat på en särskild webbplats: konst.sl.se. Där kan du titta på bilder av konsten från alla stationer och terminaler, och läsa om nya konstverk och temporära utställningar. 

Inställda konstvisningar tills vidare

Sedan 1998 har SL erbjudit gratis visningar av konsten, både i tunnelbanan och på pendeltågsstationerna Stockholm City och Stockholm Odenplan. Visningarna ges på både svenska och engelska. SL:s konstguider berättar om konsten, arkitekturen och konstnärerna bakom verken.

På grund av den rådande situationen med Covid 19 är konstvisningarna inställda tills vidare. SL följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmanar människor att bara resa kollektivt om det är nödvändigt. När läget förbättras och rekommendationerna lättas kommer vi att återuppta visningarna igen.