Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Världens längsta konstutställning

Konsten i Stockholms kollektivtrafik är världsberömd. Stockholms tunnelbanenät är 110 kilometer långt och på 94 av de 100 stationerna finns mosaiker, skulpturer, målningar, installationer och reliefer. Konst finns också på tågstationer och i bussterminaler. Upptäck konsten på egen hand eller med hjälp av våra guider.

Allt du behöver veta om konsten i SL-trafiken har vi samlat på en särskild webbplats: konst.sl.se. Där kan du titta på bilder av konsten från alla stationer och terminaler, läsa om nya konstverk och temporära utställningar, och inte minst ta del av kalendariet för våra öppna konstvisningar. 

Gratis visningar av konsten

SL erbjuder gratis visningar av konsten, både i tunnelbanan och på pendeltågsstationerna Stockholm City och Stockholm Odenplan. SL:s konstguider berättar om konsten, arkitekturen och konstnärerna bakom verken. Visningarna ges på torsdagar och söndagar under hösten och våren. Se tider och samlingsplatser på webbplatsen konst.sl.se.

Sommarprogram 1 juni - 31 augusti

På sommaren erbjuder SL ett utökat program med konstvisningar. Under perioden 1 juni - 31 augusti erbjuds visningar på tisdagar, torsdagar och lördagar. Visningarna ges på svenska klockan 13.30 och på engelska klockan 15.00. På tisdagar och lördagar visar vi konsten på några av de mest intressanta tunnelbanestationerna i innerstaden, och på torsdagar visar vi utvalda konstverk på pendeltågsstationerna Stockholm City och Stockholm Odenplan.

Turerna tar cirka en timme och startar på T-Centralen. Samling i biljetthallen utanför SL Kundtjänst Sergels torg. Det är gratis att följa med, det enda som behövs är en giltig SL-biljett. Du behöver inte anmäla dig i förväg.

Visningar för grupper

På de allmänna konstvisningarna har vi inte möjlighet att ta emot hela grupper, men är ni en grupp som är intresserade av en guidad visning så kan ni kontakta våra guider per mejl och boka en egen visning mot en avgift.  

Konstorientering på egen hand

Vill du hellre titta på konsten i din egen takt, kan du ladda ner kartor och formulär till vår konstorientering. Passar bra som en aktivitet för skolan, föreningen eller jobbgänget.