Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Gå, cykla eller välj andra färdsätt i första hand

    Just nu är SL-trafiken till för dem som absolut måste resa. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Världens längsta konstutställning

Konsten i Stockholms kollektivtrafik är världsberömd. Stockholms tunnelbanenät är 110 kilometer långt och på 94 av de 100 stationerna finns mosaiker, skulpturer, målningar, installationer och reliefer. Konst finns också på tågstationer och i bussterminaler. Upptäck konsten på egen hand eller med hjälp av våra guider.

Allt du behöver veta om konsten i SL-trafiken har vi samlat på en särskild webbplats: konst.sl.se. Där kan du titta på bilder av konsten från alla stationer och terminaler, läsa om nya konstverk och temporära utställningar, och inte minst ta del av kalendariet för våra öppna konstvisningar. 

Gratis visningar av konsten

Sedan 1998 erbjuder SL gratis visningar av konsten, både i tunnelbanan och på pendeltågsstationerna Stockholm City och Stockholm Odenplan. Visningarna ges på både svenska och engelska. SL:s konstguider berättar om konsten, arkitekturen och konstnärerna bakom verken.

Under hösten och våren ges visningarna på torsdagar och söndagar. Se tider och samlingsplatser på webbplatsen konst.sl.se.

Visningar för grupper

På de allmänna konstvisningarna har vi inte möjlighet att ta emot hela grupper, men är ni en grupp som är intresserade av en guidad visning så kan ni kontakta våra guider per mejl och boka en egen visning mot en avgift.  

Upptäck konsten på egen hand med SL ArtGuide

För dig som vill utforska konsten i din egen takt finns appen SL ArtGuide – en audioguide till utvald konst på 21 tunnelbanestationer i centrala Stockholm. Guiden baseras på texter skrivna av Marie Andersson, och är inläst av skådespelaren Alexander Karim. Den finns tillgänglig på svenska och engelska.

SL ArtGuide är gratis och finns att ladda ner i App Store och Google Play.