Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Filma och fotografera i SL:s miljöer

Om du vill fotografera och filma i SL:s miljöer för privat bruk behöver du inte söka tillstånd, så länge du inte påverkar eller stör den dagliga verksamheten.

Har du ett kommersiellt syfte med att filma eller fotografera behöver du söka tillstånd för detta. Det gör du direkt hos den trafikentreprenör som ansvarar för trafiken.

För tunnelbanans och pendeltågens del är det MTR. Eftersom det kommer många förfrågningar om att filma och fota, framför allt i tunnelbanan, är bra att vara ute i god tid med ansökan. Handläggningstiden är cirka två veckor. Du ansöker via ett formulär på MTR:s sida. Se länkarna nedan. 

Arriva ansvarar för trafiken på Tvärbanan, Nockebybanan, Saltsjöbanan och Roslagsbanan. Lidingöbanan och Spårväg City körs av Stockholm Spårvägar.

Gäller det tillstånd för filmning eller fotografering på bussarna i Stockholms innerstad, ska du kontakta Keolis. Se länkarna nedan. 

Konsten i SL:s miljöer

Konstverken i SL:s miljöer är skyddade enligt upphovsrättslagen. Om du filmar eller fotograferar ett konstverk och sedan planerar att använda bilden eller inspelningen i kommersiellt syfte, krävs det att du har konstnärens eller efterlevande rättsinnehavares tillstånd.

Mer information om upphovsrätten när det gäller konst i offentliga miljöer finns på BUS (Bildkonst Upphovsrätt i Sverige) webbplats.

För privat bruk krävs inget tillstånd.