Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Att köpa och använda sms-biljett

En sms-biljett är en enkelbiljett för dig som inte reser så ofta med SL-trafiken.

Tjänsten för sms-biljetter kommer att försvinna den 9 januari 2018. Du som brukar köpa sms-biljett vet väl om att du kan köpa biljett med mobilen via vår app.  SL:s app för enkelbiljetter och reseplanering hittar du i App Store och Google Play. Appen är gratis att ladda ner. 

Länkar direkt till app-butikerna: 

Hämta appen hos Google Play >>

Hämta appen hos App Store >>

Du kan inte längre registrera dig som kund

Den 13 september 2017 stängde registreringen för nya kunder som vill köpa SL:s sms-biljett. Efter det kan du bara köpa biljetter via sms om du redan har ett konto för sms-biljetter hos Klarna. 

Här kan du logga in på ditt konto hos Klarna via webben: 

Hantera befintligt konto >>

Så gör du för att köpa biljett via sms

Du som redan har ett konto för SL:s sms-biljett hos Klarna kan köpa biljetter. Du beställer din biljett genom att skicka en beställningskod till telefonnummer 076 720 10 10. Biljetten betalar du med faktura eller bankkort via ett personligt konto hos Klarna.

Om du inte har ett konto registrerat för att köpa sms-biljetter, underlättar det om du ordnar med det först. Du kan betala dina sms-biljetter mot faktura eller med Visa/Mastercard - du väljer vilket när du skapar ditt konto hos Klarna, som sköter sms-betalningarna åt SL.

Här är koderna du behöver: 

  • vux om du vill köpa en biljett för vuxen, 20-64 år
  • rab om du vill köpa en rabatterad* biljett för pensionär, student, ungdom.

*Rabatterat pris är för dig som är pensionär, student (med giltig studentlegitimation) och ungdom under 20 år. Även du som har Intyg för förmånstagare från Försäkringskassan eller Pensionsintyg från Pensionsmyndingheten kan använda det rabatterade priset. 

Biljetten kostar 43 kronor för vuxen och 29 kronor för pensionär, student, ungdom. Biljetten gäller i 75 minuter. 

Biljetten kommer på en gång

Så fort du skickat sms:et får du tillbaka sms-biljetten från SL. Den innehåller en kontrollkod, information om vilken typ av biljett du köpt samt hur länge den är giltig. Tänk på att biljetten börjar gälla direkt som du beställer den och i 75 minuter framåt.

När du kliver ombord på bussen eller passerar spärren visar du upp telefonen med sms:et. Reser du på båt eller på tåg/spårvagn med konduktör visar du upp sms:et för personalen. 

Du kan inte beställa en sms-biljett och skicka biljetten vidare till någon annan. Biljetten måste beställas från den telefon du visar upp.

Fullständiga användarvillkor hittar du i SL:s allmänna villkor under punkt 3.6. 

Frågor och svar

Frågor och svar