Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Gå, cykla eller välj andra färdsätt i första hand

    Just nu är SL-trafiken till för dem som absolut måste resa. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Resa med buss

Så här använder du SL Access-kortet ombord på bussen.

På bussen finns två kortläsare: en alldeles innanför framdörren och en vid föraren. Du kan använda den som passar dig bäst.

Håll ditt SL Access-kort stilla på eller strax ovanför/framför kortläsaren tills en grön lampa lyser och din biljett på kortet är bekräftad. Ett pip betyder vuxenbiljett, två pip betyder rabatterat pris.

I det lilla fönstret på kortläsaren kan du se hur länge din biljett på kortet är giltig. Har du en biljett för 30 dagar eller längre, lyser en gul lampa när det är tre dagar eller mindre kvar av giltigheten.

Reser du på din reskassa, köper du en biljett första gången du läser av kortet. Gör du byten på vägen, ser du hur lång tid som finns kvar på biljetten nästa gång du läser av kortet. En gul lampa tänds när du har mindre pengar kvar i din reskassa än vad du behöver för att göra tre enkelresor.

Föraren kan hjälpa dig att hämta en biljett du e-handlat i webbutiken. Har du laddat din reskassa på sl.se hamnar pengarna på kortet när du läser av det på kortläsaren, utan att du behöver göra något mer. 

Röd lampa på kortläsaren

  • Rör du kortet eller håller det för långt ifrån plattan på kortläsaren, lyser en röd lampa och upprepade pip hörs. Håll kortet stilla, så kan ditt kort läsas av på rätt sätt.
  • Har du kvar ditt kort i väskan eller i plånboken kan andra kort med elektronik i störa SL Access-kortet, så att du får röd signal. Ta då bara fram kortet och läs av det igen.
  • Om du läser av samma kort två gånger tätt inpå varandra tänds den röda lampan. På displayen står det att biljetten redan är bekräftad, avläst.
  • Den röda lampan lyser också om du inte har en giltig biljett på kortet.