Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Gå, cykla eller välj andra färdsätt i första hand

    Just nu är SL-trafiken till för dem som absolut måste resa. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Mer om SL Access-kortet

SL Access-kortet har all information om dina biljetter sparad i minnet på kortet. 

I SL Access-automaterna kan du få all information om vad du har på ditt kort, hur länge det gäller och om du har en biljett som ännu inte börjat gälla laddad på kortet. Du väljer "Visa kortinnehåll" på skärmen och följer instruktionerna.

När du använder kortet i kortläsaren ombord på en buss, ser du hur länge din biljett gäller i det lilla fönstret på läsaren.

I de fall det finns konduktör ombord, kan hen hjälpa till med att tala om hur länge biljetten på kortet gäller.

Har du ett personligt konto på Mitt SL här på sl.se, kan du även där se information om vad du har för biljetter på ditt kort och hur mycket pengar du har laddat i reskassan.

Flera SL Access-kort i plånkan?

Om du har flera SL Access-kort i väskan eller plånboken är det svårt för kortläsaren att veta vilken biljett du vill använda. Då kan en biljett dras från reskassan på ett kort även om du har en giltig periodbiljett på ett annat.

Har du flera kort, är det bäst att ta fram det kort du vill använda och hålla bara det mot kortläsaren.

Även andra kort som "blippas" och som alltså använder samma teknik som SL Access-kortet kan störa avläsningen. 

Trasigt kort

Den normala livslängden på ett SL Access-kort är 6 år. Men det kan sluta fungera tidigare än så, på grund av slitage eller skador på tekniken i kortet. Ett trasigt kort får du alltid byta ut utan kostnad på SL Center. De flyttar över den eller de biljetter och eventuell reskassa du har på kortet till det nya. 

Olika färger på kortet

Skaffar du ett nytt SL Access-kort så får du ett blått kort, men det finns äldre kort som är i andra färger. Vilken färg du har på kortet har ingen betydelse för vilka biljetter som går att ladda på det. Alla kort fungerar att ladda om i cirka 6 år från första laddningen.