Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Tack för att du är försiktig!

    Vi kör så många bussar vi kan. På många avgångar sätter vi in extra bussar, så om bussen är full och du kan vänta på nästa – gör det så hjälps vi åt att hålla avstånd. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Resa i grupp med reskassan

Du kan betala för flera personers biljetter med samma reskassa. 

Du kan själv skapa biljetten i biljettautomaterna som finns på tunnelbane- och pendeltågsstationerna, men du kan också få hjälp av spärrexpeditören. Reser du på tåg och spårvagn där det inte finns en spärrexpedition, köper du din biljett på en SL-stolpe som står på stationen/hållplatsen. Följ instruktionerna på skärmen. 

Reser du med buss eller tåg med konduktör är det personalen som skapar biljetten åt dig. Du kan även vända dig till ditt närmaste SL Center för att få hjälp med att skapa en gruppbiljett, men tänk på att biljetten börjar gälla i samma stund som du köper den.

Åldersblandad grupp

Är det resenärer i olika åldrar i gruppen, alltså om det finns både de som reser på vuxenbiljett och till rabatterat pris, går det bra att resa på samma gruppbiljett. Och det går att vara upp till 60 personer i gruppen, men tänk på att det finns begränsningar för hur mycket pengar du har plats för på kortet.

Välj spärrkiosken

Automatspärrarna på tunnelbane- och pendeltågsstationerna kan inte räkna hur många personer som går igenom spärren på en gruppbiljett. Gå därför igenom spärren vid spärrkiosken i stället, det vill säga den som spärrexpeditören kan öppna manuellt.