Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Rabatt för studenter över 20 år

Du som har fyllt 20 år och studerar till minst 75 procent under en hel termin på universitet, högskola, komvux eller annan utbildning som är berättigad till studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN) har rätt att använda SL:s biljetter för studenter.

Rabatt på (nästan) alla biljetter efter 9 januari

Från den 9 januari 2017 får du som uppfyller villkoren använda alla biljetter som finns i priskategorin pensionär, student, ungdom. Du får därmed en större rabatt och har tillgång till fler biljetter än du haft tidigare.

De biljetter du inte får använda som vuxen student är de som finns för skolungdom under 20 år: skolbiljetten, fritidsbiljetten och sommarlovsbiljetten. 

Om du har biljett köpt före den 9 januari

Om du har en biljett till reducerat pris som är köpt fram till den 8 januari, får du som uppfyller kraven för studenter resa på den här biljetten efter den 9 januari, då de nya reglerna trädde i kraft.

De särskilda studentbiljetterna som såldes fram till den 8 januari finns bara till ett pris och för perioderna 30 och 90 dagar. De gäller så länge du har dagar kvar på dem.

Du måste kunna legitimera dig

På begäran av SL-personal ska du som använder studentbiljetten kunna visa upp id-kort och giltig studentlegitimation med SL:s logotyp. Tänk på att du måste ha en giltig studentlegitimation under hela tiden som SL-biljetten gäller. Det räcker inte att studentlegitimationen var giltig när du köpte biljetten. Går legitimationen ut under terminen, måste du skaffa en ny för att kunna fortsätta använda din studentbiljett.

Bara SL:s logotyp på kortet ger rabatt

Vissa studentlegitimationer har en ny symbol för studentrabatt (den ser ut som en bok med hjul under). Har kortet bara den symbolen uppfyller du inte villkoren för studentpris hos SL. 

Uppfyller du inte SL:s krav för att få resa till rabatterat pris, måste du använda biljetter för vuxna.