Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Gå, cykla eller välj andra färdsätt i första hand

    Just nu är SL-trafiken till för dem som absolut måste resa. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Över länsgränsen

SL-trafiken går över länsgränserna till Uppsala, Bålsta och Gnesta. Numer kostar det inget extra att resa till eller från Gnesta och Bålsta. Till Uppsala gäller däremot speciella regler.

Gnesta

SL:s periodbiljetter med 30 dagars giltighet eller längre gäller på Länstrafikens bussar inom Gnesta kommun, om resan börjar och slutar i Gnesta kommun. Övriga löser LT-biljett för bussresa i Gnesta kommun.

Bålsta

Du kan resa till Bålsta på SL-biljett genom att ta pendeltåget eller buss 579.

Du kan inte längre resa på SL-biljett på UL:s bussar i Håbo kommun.

Uppsala och Knivsta

Det här gäller för resor med pendeltåget via Arlanda och över länsgränsen till Uppsala och Knivsta:

  • För resor inom Stockholms län gäller SL:s biljettpriser, UL:s biljettpriser gäller i Uppsala län. Gränsen mellan UL- och SL-områdena ligger på Arlanda.
  • Har du en SL-periodbiljett (finns från 24 timmar till 1 år) behöver du komplettera med en zonbiljett för UL-trafiken för att fortsätta resan över länsgränsen och in i Uppsala län.
  • De gemensamma UL/SL-biljetterna, som gäller för resor med pendeltåget till Uppsala län, behöver du inte komplettera. De gäller för hela resan.

När du reser på SL:s enkelbiljetter

Betalar du för din resa med SL-trafiken med enkelbiljetter köper du en kombinationsbiljett för hela resan. Den kan du köpa i pendeltågsspärrarna, på SL Center, i SL Access-automaterna och hos de flesta ombud i norra länet. UL:s biljetter för resor till och från Uppsala och Knivsta kan du även köpa i SL:s app "SL - reseplanerare och biljetter". 

Resa från Uppsala eller Knivsta och söderut

Har du redan en giltig SL-biljett behöver du komplettera den med en UL-biljett innan du kliver ombord på pendeltåget. UL:s biljetter kan du köpa hos deras försäljningsombud, och i SL:s app "SL - reseplanerare och biljetter".

Har du inte en SL-biljett redan, köper du en UL/SL-biljett som gäller för hela din resa.