Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Tack för att du är försiktig!

    Vi kör så många bussar vi kan. På många avgångar sätter vi in extra bussar, så om bussen är full och du kan vänta på nästa – gör det så hjälps vi åt att hålla avstånd. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Över länsgränsen

SL-trafiken går över länsgränserna till Uppsala, Bålsta och Gnesta. Numer kostar det inget extra att resa till eller från Gnesta och Bålsta. Till Uppsala gäller däremot speciella regler.

Gnesta

SL:s periodbiljetter med 30 dagars giltighet eller längre gäller på Länstrafikens bussar inom Gnesta kommun, om resan börjar och slutar i Gnesta kommun. Övriga löser LT-biljett för bussresa i Gnesta kommun.

Bålsta

Du kan resa till Bålsta på SL-biljett genom att ta pendeltåget.

Du kan inte längre resa på SL-biljett på UL:s bussar i Håbo kommun.

Buss 579 går mellan Arlanda och Bålsta station, men du kan inte åka hela vägen till Bålsta med den bussen på endast en SL-biljett. Ska du åka till någon av de tre sista hållplatserna Draget, Kalmar livs och Bålsta station behöver du ha en UL-biljett eftersom de tillhör UL.

Uppsala och Knivsta

Det här gäller för resor med pendeltåget via Arlanda och över länsgränsen till Uppsala och Knivsta:

  • För resor inom Stockholms län gäller SL:s biljettpriser, UL:s biljettpriser gäller i Uppsala län. Gränsen mellan UL- och SL-områdena ligger på Arlanda.
  • Har du en SL-periodbiljett (finns från 24 timmar till 1 år) behöver du komplettera med en zonbiljett för UL-trafiken för att fortsätta resan över länsgränsen och in i Uppsala län.
  • De gemensamma UL/SL-biljetterna, som gäller för resor med pendeltåget till Uppsala län, behöver du inte komplettera. De gäller för hela resan.

När du reser på SL:s enkelbiljetter

Betalar du för din resa med SL-trafiken med enkelbiljetter köper du en kombinationsbiljett för hela resan. Den kan du köpa i pendeltågsspärrarna, på SL Center, i SL Access-automaterna och hos de flesta ombud i norra länet. UL:s biljetter för resor till och från Uppsala och Knivsta kan du även köpa i SL:s app "SL - reseplanerare och biljetter". 

Resa från Uppsala eller Knivsta och söderut

Har du redan en giltig SL-biljett behöver du komplettera den med en UL-biljett innan du kliver ombord på pendeltåget. UL:s biljetter kan du köpa hos deras försäljningsombud, och i SL:s app "SL - reseplanerare och biljetter".

Har du inte en SL-biljett redan, köper du en UL/SL-biljett som gäller för hela din resa.