Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Gå, cykla eller välj andra färdsätt i första hand

    Just nu är SL-trafiken till för dem som absolut måste resa. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Försäljningsställen

Många av biljetterna går att köpa här på webbplatsen, men SL:s biljetter går att köpa även på andra ställen i Stockholms län. Här kan du läsa vilket sortiment de olika försäljningsställena har. 

Mobilbiljett med app

Du kan köpa vissa biljetter med din mobil, även några som gäller för resa med både SL och UL, till exempel till Uppsala. Det finns en app för "smarta" telefoner som du laddar ner gratis där du brukar hämta appar.

SL Access-kortet

De flesta av SL:s biljetter och reskassan laddar du på ett SL Access-kort. Kortet i sig kostar 20 kronor och går att använda om igen i upp till 6 år. Köper du din biljett/reskassa "över disk" kan du även köpa ett nytt SL Access-kort samtidigt. Om du köper biljett eller laddar reskassa i en biljettautomat behöver du ha ett kort att ladda ditt köp på. 

SL Access-kortet går att köpa i tunnelbanespärren, hos våra ombud, på pendeltågsstationerna och på SL Center/SL Kundtjänst.

Biljettautomater

Du hittar biljettautomater på alla tunnelbanestationer och på alla större pendeltågsstationer. De finns också på en del andra platser, som SL Center/SL Kundtjänst och Stockholms östra. Du kan köpa de flesta biljetter och ladda reskassa i automaten. Enkelbiljetter går att skriva ut på papper, men övriga biljetter laddar du på ett SL Access-kort. 

SL Center/SL Kundtjänst

SL Center/SL Kundtjänst är butiker som säljer alla typer av SL-biljetter. Du kan betala med bankkort, dock inte med Diners.

Tunnelbanans spärrexpeditioner

Här kan du köpa alla typer av SL:s biljetter, även UL/SL-biljetter. Du kan betala kontant eller med bankkort, dock inte American Express eller Diners.

Pendeltågens spärrexpeditioner

Pendeltågsstationer med bemannade spärrexpeditioner säljer alla typer av SL:s biljetter. De allra flesta pendeltågsstationer har bemannade spärrexpeditioner.

På sträckan mellan Västerhaninge och Nynäshamn samt mellan Södertälje hamn och Gnesta finns inga spärrexpeditioner, med undantag för Järna som har en bemannad spärrexpedition med alla typer av SL-biljetter.

Du kan betala med bankkort, utom American Express och Diners.

Våra ombud och återförsäljare

Hos våra ombud kan du köpa alla typer av periodbiljetter och ladda reskassan.  

UL/SL-kortet säljs endast hos vissa ombud.

Våra återförsäljare har ett begränsat sortiment och säljer engångskort laddade med enkelbiljetter, 24- eller 72-timmarsbiljetter och SL Access-kort förladdade med en reskassa. Återförsäljare är mindre försäljningsställen, som till exempel småbutiker, hotell, färjeterminaler och campingar.

På kartan på startsidan kan du välja att se var våra försäljningsställen finns. Välj "Försäljning" i filtret i övre högra hörnet.

På tåget och spårvagnen

Du kan köpa enkelbiljetter kontant av konduktören ombord på Spårväg City. På Nockebybanan, Tvärbanan, Lidingöbanan, pendeltågen, Roslagsbanan och Saltsjöbanan säljs inga kontantbiljetter.  

Har du reskassa köper du biljett av konduktören med den på Spårväg City. Du kan inte längre köpa eller läsa av biljetter ombord på Roslagsbanan, Saltsjöbanan, Nockebybanan och Tvärbanan. Du startar själv reskassebiljetter, engångskort och nya periodbiljetter vid stolpar som finns på hållplatser och stationer. 

SL-stolpen

De här stolparna hittar du på perronger och vid hållplatser utmed Nockebybanan, Roslagsbanan, Saltsjöbanan och Tvärbanan samt på obemannade pendeltågsstationer. På stolpen finns en kortläsare där du läser av ditt kort och om du har reskassa köper du din biljett här. Du kan även hämta dina internetköp som du gjort på sl.se på stolpen, till exempel om du har laddat pengar på din reskassa eller förköpt periodbiljetter. 

Ingen försäljning på bussen

Du kan inte köpa biljett ombord på bussen för kontanter eller med betal- eller kreditkort.

Har du en reskassa laddad på ett SL Access-kort kan du betala för din biljett genom att lägga kortet mot läsaren framme vid bussföraren.

UL/SL-biljetter

Du kan köpa UL/SL-biljetter på SL Kundtjänst, alla pendeltågs- och tunnelbanestationer, i SL Access-automaterna och hos de flesta av ombuden i norra länet.

Vissa av UL/SL-biljetterna säljs även i appen "SL - Reseplanerare och biljetter". I appen kan du också köpa vissa UL-biljetter. Dessa fungerar som en tilläggsbiljett för dig som redan har en giltig SL-biljett (till exempel en 30-dagarsbiljett) och vill åka med pendeltåget till/från Knivsta eller Uppsala. 

I Uppsala län finns UL/SL-biljetter att köpa på UL Center och Pressbyrån vid Resecentrum i Uppsala, hos ICA Kvantum och ICA Nära i Knivsta samt på Arlanda Sky City.